Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA RIM

Petra Martić ipak nije uspjela do velikog finala: Čehinja Pliškova bila je bolja

ITA, WTA Tour, Internazionali BNL d Italia
EXPA/PIXSELL
15.05.2021.
u 15:58

Završilo je 1:6, 6:3, 2:6.

Hrvatska tenisačica Petra Martić nije se uspjela plasirati u finale WTA turnira u Rimu nakon što je u polufinalnom ogledu izgubila od Čehinje Karoline Pliškove 1:6, 6:3, 2:6.

Martić je tako ostala bez plasmana u svoje peto WTA finale, dok je Pliškova izborila čak 30. finale u karijeri pri čemu je dobila 16 turnira.

Martić je već u prvom gemu izgubila servis. Potom još dva puta, pri rezultatu 3:1 i 5:1 i Pliškova je ekspresno dobila prvi set sa 6:1 za 28 minuta.

U drugom setu Martić je zaigrala daleko bolje. Do rezultata 3:3 obje su tenisačice držale servise, a onda je hrvatska tenisačica s tri gema u nizu, uz dva breaka, dobila set sa 6:3 izjednačivši na 1:1.

Odlučujući, treći set je počeo loše po našu igračicu. Na samom startu je izgubila  servis, no u četvrtoj igri se vratila izjednačivši na 2:2. Nažalost, uslijedila je serija Čehinje od četiri gema u nizu, uz dva breka, nakon čega je priča bila gotova.

Bio je to njihov sedmi međusobni susret i treća pobjeda 29-godišnje Čehinje.

U drugom polufinalu igrat će Poljakinja Iga Swiatek i Amerikanka Coco Gauff. Pobjednica lanjskog Roland Garrosa je današnjem četvrtfinalu pobijedila Ukrajinku Elinu Svitolinu sa 6:2, 7:5, dok je Gauff u petak izborila polufinale nakon što joj je Australka Ashleigh Barty predala meč pri rezultatu 6:4, 2:1.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije