Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI KORAK

Petra Martić dala otkaz treneru, sada će je voditi Talijanka Schiavone

15.04.2021.
u 17:30

- Šibenik je već bio domaćin profesionalnim turnirima, ali onima za tenisačice iz serije Biseri Dalmacije.

Šibenski Šubićevac sljedećih će 10-ak dana biti na teniskoj karti svijeta zahvaljujući premijernom izdanju turnira tenisača koji će se bodovati za ATP listu. Riječ je o Šibenik Openu nagradnog fonda 15.000 USD, koji će se u organizaciji TK Šubićevac i Hrvatskog teniskog saveza te uz podršku Grada Šibenika, održati od 20. do 25. travnja. U međuvremenu, već od 15. travnja, igrat će se pretkvalifikacije i kvalifikacije.

– Počašćeni smo što su nam HTS i TK Šubićevac omogućili da sudjelujemo u organizaciji. Želimo se dokazati, ali već imamo iskustva u organizaciji drugih međunarodnih sportskih događaja – rekao je direktor turnira i šibenski dogradonačelnik Paško Rakić, dodavši: – Tenis u Šibeniku ima bogatu tradiciju. Postojeći kapaciteti su obnovljeni, ali imamo i dugoročne planove. Jedan od njih je izgradnja zatvorenog objekta, čime bismo omogućili djeci, ali i svim tenisačima, da mogu igrati tijekom cijele godine.

Izvršni direktor HTS-a Vladimir Jovanoski istaknuo je:

– Šibenik je već bio domaćin profesionalnim turnirima, ali onima za tenisačice iz serije Biseri Dalmacije. Sada će biti domaćin tenisačima. Bez mogućnosti da dođu gledatelji, ali imat ćemo videostream mečeva.

Što se tzv. velikog tenisa tiče, Petra Martić objavila je prije dva dana da prekida suradnju s dosadašnjim trenerom Nizozemcem Martijnom Bokom, a sada doznajemo da se za zemljani dio sezone priprema s Talijankom Francescom Schiavone, bivšom pobjednicom Roland Garrosa (2010.). U godinu i pol dana rada s Bokom Petra, nažalost, nije postigla očekivane rezultate, čemu je kumovala i korona. Odigrala je tek dva WTA polufinala, a ove godine je u minusu – ima četiri pobjede i šest poraza.

Nino Serdarušić ni na drugom splitskom Challengeru nije uspio povezati dvije pobjede, u drugom kolu pojedinačne konkurencije poražen je od Šveđanina Eliasa Ymera, 207. na ATP listi, u prilično izjednačenom meču sa 6:7 (2), 7:5, 3:6. Nino se još nada da može upasti na kvalifikacije Roland Garrosa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije