Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OLYMPIAKOS Uz Petkovića, u momčadi iz Pireja još je jedan Hrvat - Andrija Komadina

Petković: Nisam siguran da smo dobar ždrijeb

25.03.2009.
u 08:37

Svi se slažu da je u četvrtfinale vaterpolske Eurolige ušlo osam doista najboljih momčadi. Nitko se nije provukao (čak ni jaki ruski klubovi Šturm i Spartak), pa se mnogima čini da je gotovo svejedno koga će im današnji ždrijeb u Rimu dodijeliti za suparnika. U Jugu i Mladosti većina smatra da je najbolji ždrijeb grčki Olympiakos, no je li baš tako?

Antonio Petković, jedan od dvojice Hrvata u momčadi iz Pireja (drugi je Andrija Komadina, također Šibenčanin) ne misli da će se Jug ili Mladost usrećiti dobiju li njegove.

– Nismo ove sezone izgubili niti jednu utakmicu. U grčkom prvenstvu imamo same pobjede a u Euroligi tek jedan neodlučeni rezultat. Uz Andriju i mene, od stranaca je tu Srbin Nikić, a ostali igrači uglavnom su grčki reprezentativci: vratar Deligianis, braća Afrodakis, kapetan Hatziteodoru... Dobro smo popunjeni na svim mjestima, kod kuće imamo veliku potporu publike i zaista smo jaki – potkrepljuje Antonio (22), koji je u Grčku došao prošlog ljeta. No, brzo se udomaćio, u čemu mu je mnogo pomogao Komadina.

Što se pak tiče dobrog ždrijeba za Olympiakos, Petković nam otkriva želju Grka:

– Željeli bismo izbjeći, ako je moguće, Jug i Mladost i dobiti Vasas. Mislim da Mađare možemo pobijediti. Najgore bi bilo da dobijemo Jug, Dubrovčani su u najboljoj formi i stalno nastupaju na završnim turnirima.

Antonio hvali uvjete u Ateni gdje ima sve i gdje se može preko cijele godine trenirati na otvorenome. Još se nada i Rudićevu pozivu, iako zna da je sad malo daleko od očiju.

– Igrao sam lani u Svjetskoj ligi, govorilo se da trebam zamijeniti Vrdoljaka, no od toga zasad ništa. No, strpljiv sam i čekam.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije