Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobar mu i Fernandes

Petev je pobijedio Jozaka, ali mora paziti jer Dinamo nema strpljenja

Dinamo
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/8
22.06.2017.
u 22:33

Nakon teških riječi bugarskog trenera i Ante Čorića na kraju sezone, tek treba vidjeti kako će funkcionirati u budućnosti

Ivajlo Petev vratio se s odmora, nije baš nešto posebno pocrnio, valjda se nije toliko sunčao, već se više bavio onime što bi njegova momčad u novoj sezoni trebala igrati. Morao se pozabaviti i kadrovskom križaljkom. I tu toj križaljci više nema nekih igrača.

Gordon Schildenfeld možda u prošloj sezoni nije dobio preveliku minutažu, ali odlučili smo da bude slobodan potražiti si drugi klub. Imamo tu dosta igrača, Benković je potpuno spreman za rad, Sigali je zdrav... Ali Karimiju je istekla posudba u Lokomotivi i on je na transfer listi. Posudba je istekla i Endriju Cekiciju, ali još ćemo o njemu odlučiti – kazao je Ivajlo Petev koji je želio više pričati o budućnosti, iako tu baš i nije bio tko zna kako konkretan. Zapravo, uobičajeno, nikad ne kaže baš puno:

Znam tko koliko može

– Želim govoriti o budućnosti i mogu reći da znamo kamo idemo, ali puno će nam značiti i ono što se dogodilo u prošlosti. Znamo gdje smo pogriješili. Na pripremama će svi igrači dobiti šansu, teren će biti mjerilo za sve.

Plavi su tako krenuli s pripremama, u srijedu su imali prva testiranja, a poslijepodne i trening na kojem nije bilo Sammira koji je u Zagreb trebao sletjeti kasnije sinoć, a Soudani i Pivarić, koji su imali reprezentativne obveze, plavima će se priključiti izravno u Sloveniji.

Kad je već govorio o tome što je naučio iz prošle sezone, koje su to greške koje valja otkloniti, Petev nije bio previše konkretan.
– Razmišljao sam puno o tome u ovim danima odmora i mogu ponoviti da preuzimam odgovornost za neuspjeh, i naše greške nećemo više ponavljati, naravno da znam koje su bile.

Dinamo zasad nije doveo pojačanja.

– Uvijek se u svakom klubu u prijelaznom roku govori o tome, naši su igrači pokazali da zaslužuju mjesto u Dinamu, a hoće li tko doći, vidjet ćemo. I prije sam rekao da bih želio pojačanja, u svakoj liniji po jednog igrača.

Trener Dinama kaže da se i tijekom odmora čuo s igračima.

– Razgovarali smo, imam jako dobre odnose s igračima.

Pratio je trener plavih i što rade njegovi konkurenti, Rijeka, Hajduk i Osijek, čini se da bi i novo prvenstvo moglo biti prilično zanimljivo.

– Dobro je za hrvatski nogomet da se radi dobro, da bude zanimljivo, ali ne zanima me baš što rade drugi, mene zanima samo Dinamo, da mi budemo kakvi trebamo biti, kakve nas želim. I bude li tako, bit ćemo prvaci. Prošle sezone napravili smo korak unazad, sad želim da napravimo pet koraka naprijed. Svoje ciljeve znamo i znamo kako ćemo do njih. Dinamo je najveći klub na Balkanu i zna se da su mu ciljevi visoki.

Ono što će biti posebno zanimljivo u danima koji su pred nama je kako će Petev riješiti svoj odnos s Antom Ćorićem koji je završio s više nego nategnutim strunama koje prijete da definitivno puknu. Izrečene su svakojake riječi preko medija među njima. K tome, Sammir je završio na klupi i zna se da nije s time sretan. Potom, vraća mu se Junior Fernandes kojeg se zimus Petev riješio slanjem na posudbu u Tursku.

– Bilo je napetih situacija, kad je dobro, onda su svi sretni i zadovoljni, kad se gubi, onda su razočarani. No, i iz takvih situacija moraš učiti. Tu vidiš na koga možeš u određenim trenucima ili stvarima računati i ja sam to naučio. Sad znam sve o svojim igračima, a i oni znaju što od njih tražim. Fernandes je naš igrač, na sve igrače računam.

Pobijedio Jozaka

No, pitanje je na koga će zapravo moći računati razbukta li se prijelazni rok, pogotovo njegov izlazni dio. No, to je uvijek tako u ljetnim mjesecima.

– Sve je moguće, pa i kolega koji je u ovo vrijeme prije godinu dana vodio Dinamo (Kranjčar, nap.a.) imao je isto stanje, a onda se puno toga promijenilo do 31. kolovoza. Tako da je i tu sve moguće – govorio je Petev kojem ipak neće biti lako.

Prvo mora riješiti svoje odnose s Ćorićem, Sammirom i Fernandesom, slagati momčad i naći konačno igru Dinama koju dosad nije imao. Ipak, sad starta s malo bolje pozicije, klub mu je dao prilične ovlasti kad je već te zvijezde mogao stavljati na led kad je to smatrao svrsishodnim. Sačuvao ga je i od otkaza nakon što nije osvojio ništa, a u nekakvom tihom “mačevanju” sa sportskim direktorom Romeom Jozakom izašao je kao pobjednik, Jozak je na brzinu sporazumno raskinuo ugovor s plavima i čeka se da na to mjesto dođe vječni plavi Marijan Vlak.

Pa ipak, da se Petev ne bi previše zavaravao, koliko god mu najavljivali kontinuitet rada, ne bi bio prvi koji je nakon takvog “kontinuiteta” na prvom lošem odvoženom zavoju “izletio” s plave staze. Priliku je dobio, sad je na “bratku” da ju iskoristi. A vremena nema previše, u Dinamu su naučili da su jedno pripreme, a natjecateljske utakmice nešto drugo.
Jer, Dinamo je pod Petevom igrao sjajno u Turskoj na pripremama, pa su plavi brže-bolje s njim potpisali novi, duži ugovor da bi onda u prvenstvu odigrali tek nekoliko dobrih utakmica, a ostale su bile za zaborav, kao i cijela sezona. Zato, Petev mora jako paziti, Dinamo nikad nije imao strpljenja s trenerima, on ga je dobio više nego itko dosad. Više od toga ne može očekivati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije