Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKA BOKSAČKA LIGA

Pete pobjede Hrgovića i Sepa

Filip Hrgović i Hrvoje Sep
Daniel Kasap/Pixsell
21.03.2015.
u 22:38

- Navijači su doslovce zarobili Sepa. Puna dva sata nisu ga pustili na tuširanje, morao se fotografirati i dijeliti autograme. U Kazahstanu zaista uživamo zvjezdani tretman i puno poštovanje. Užitak je nastupiti pred takvom publikom – otkriva trener naših boraca Leonard Pijetraj.

I u svom petom nastupu u Svjetskoj boksačkoj ligi (WSB), Filip Hrgović (superteška) i Hrvoje Sep (poluteška) izborili su pobjede što ih i dalje čini izglednim kandidatima za izravan plasman na Olimpijske igre. Njihovi Astana Arlansi pobijedili su u kazahstanskom gradu Šimketu azerbajdžanski Baku Fires sa 4:1, a obojica Hrvata su bila uvjerljiva.

Trener Hrgovićeva suparnika Murtuzalijeva predao je meč pola minute prije kraja prve runde, a Sep je briljirao protiv bjeloruskog olimpijca Dauhaljaveca pobijedivši ga bodovno vrlo uvjerljivo (50:44, 50:44, 50:44).

- Navijači su doslovce zarobili Sepa. Puna dva sata nisu ga pustili na tuširanje, morao se fotografirati i dijeliti autograme. U Kazahstanu zaista uživamo zvjezdani tretman i puno poštovanje. Užitak je nastupiti pred takvom publikom – otkriva trener naših boraca Leonard Pijetraj.

U trenutku Hrgovićeva ulaska u ring Astana je već osigurala pobjedu, pa je meč postao važan samo za pojedinačne ljestvice. Murtuzalijev je krenuo izuzetno agresivno i tražio pobjedu nokautom, no nakon dvije i pol minute iz njegova je kuta poletio ručnik.

- Azerbajdžanski je trener znao da Murtuzalijev nema šanse u pet rundi, pa mu je savjetovao da u prvim minutama pokuša šokirati Hrgovića. Kad je shvatio da je iznenađenje propalo, bacio je ručnik kako bi poštedio Hadžija – objasnio je Pijetraj.

Bila je to Hrgovićeva četvrta pobjeda nokautom zaredom, odnosno peta uzastopna ove sezone i ukupno 24. u Svjetskoj boksačkoj seriji od 2010. Hrvatski superteškaš zadržao je prvo mjesto na pojedinačnoj ljestvici svoje kategorije, jedini s maksimalnim brojem bodova.

Da bi osigurali Olimpijske igre 2016. Filip i Hrvoje moraju pobijediti u preostala dva nastupa do kraja ligaškog dijela natjecanja u WSB-u, a radi se o gostovanjima u Portoriku (San Juan) i Italiji (Bergamo). Inače, Astana Arlansi su kao jedina neporažena momčad skupine B osigurali prvo mjesto uoči doigravanja, što znači da su se izravno plasirali u polufinale.

Ključne riječi

Komentara 1

AN
Andreeejjj
20:10 23.03.2015.

BraWoooo šampioni...čestitkeeee!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije