Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U-17 reprezentacija

Pet stvari koje su nas naučili hrvatski kadeti u Čileu

Hrvatska U-17, svjetsko prvenstvo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
02.11.2015.
u 12:56

Ova je hrvatska generacija u 15 utakmica upisala jedan poraz nakon 90 minuta, baš ovaj protiv Malija. Nema straha za budućnost!

Hrvatska U-17 rerpezentacija ispala je u četvrtfialu SP-a u Čileu. Ova je hrvatska generacija u 15 utakmica upisala jedan poraz nakon 90 minuta, baš ovaj protiv Malija. Nema straha za budućnost! Goal donosi pet stvari koje smo naučili u Čileu.

1. Hrvatska ne mora brinuti za budućnost
Hrvatska doista ne mora brinuti za nogometnu budućnost, taleniranih mladića diljem Lijepe naše ima na sve strane. Samo s njima treba raditi, samo ih (treneri po klubovima) trebaju kvalitetno odgajati. Hrvatska reprezentacija do 21 godine dugo nije imala toliku koncentraciju kvalitete (Kovačić, Halilović, Pašalić, Pjaca, Jedvaj, Šimunović, Ćaleta-Car, Ćorić, Vlašić, Rog...), a već na scenu dolazi i ova mlađa U-17 generacija. A tu će opet biti pravih igrača, pojedinaca koji bi mogli nastaviti putem Modrića, Mandžukića, Rakitića, Perišića (i ostalih), pa zaigrati i u najvećim europskim klubovima...

2. U Čileu su igrali najbolji
Nikada se niti oko jedne hrvatske reprezentacije nije toliko raspravljalo kao oko ovih mladića. Otrovnih strelica bilo je sa svih strana, gotovo svima je smetala činjenica što je u kadru U-17 vrste bilo 12 igrača Dinama. A podsjetimo, modri u toj generaciji dominiraju hrvatskim nogometom, prošle su sezone prvenstvo osvojili s maksimalnih 30 pobjeda. Realno, u Čileu su igrali najbolji. Samo najbolji mogu egzistirati na ovoj razini, pobjeđivati svjetske prvake (Nigeriju) i europske doprvake (Njemačku). Dinamo bi u ovom slučaju trebao čak biti obrazac kako se radi s mladim nogometašima. A baš nitko ne bi imao ništa protiv da već na sljedećem natjecanju u nekoj generaciji imamo 10-ak igrača Hajduka, Rijeke ili Osijeka. Samo neka, baš kao u Čileu, igraju najbolji!

3. Josip Brekalo - igrač za velike stvari
U čitavom nizu kvalitetnih pojedinaca najviše se istaknuo - Josip Brekalo. I čini se kako bi ovaj krilni napadač Dinama prvi mogao iskoračiti na veliku scenu. Nogometna inteligencija, razumijevanje, ali i igra u oba smjera čine Brekala posebnim nogometašem. Dodate li na to individualnu kvalitetu, mogućnost ponavljanja i lakoću rješavanja situacija "jedan na jedan" dobit ćete kompletnog nogometaša. Ili, u ovom slučaju - Josipa Brekala. Proteklih je dana u Čileu bio čitav niz raznih skauta, teško je povjerovati da net

A koje su preostale dvije stvari, pročitajte ovdje

Komentara 5

MA
Marsijanac.
16:32 02.11.2015.

Upozorio sam vec poslije prve tekme na pretjerano driblanje Lovrena a pogotovo Brekala. Jos je to i prolazilo protiv slabijih timova ali protiv snaznih momaka iz Malija to je bila prava katastrofa. Majic i Delic nisu se sastali sa loptom ,posto vezni red nije funkcionirao. U napadu ,sve i jedna visoka lopta je izgubljena. Mozda je tekmu trebalo odigrati bez sredisnjeg napadaca i sa dodatnim veznim igracima. Sustav 3-5-2

Avatar Lijekzabudale
Lijekzabudale
21:16 02.11.2015.

I mi u Sloveniji smo nešto naučili ...moji Deželani konačno zaključili da lopta ne odskače jer se u njoj nalazi žaba!

TO
Toma2
16:22 02.11.2015.

Tri stvari koje smo naučili: 1. ovo su djeca i ne treba u tim uzrastima uopće igrati na rezultat i na njih raditi pritisak, pitanje je hoće li se itko od njih uopće baviti nogometom i ovaj pritisak im samoo šteti (otkad se to prate dječji turniri?) 2. klub je u uvijek u prednosti pred reprezentacijom zbog uigranosti pa je ovo pozivanje igrača jednog kluba/agencije poptuno nepotrebno i štetno za glavni cilj - selekciju igrača za seniore. Eto u HR nogometu su ciljevi malo izmijenjeni nauštrb mafije s robovlasnčkim odnosom prema djeci 3. crna rasa 1-2 godine ranije ulazi u pubertet i teško im je u ovom godištu konkurirati, što opet vraća na točku broj 1., a zeznulo je ekipu iz točke 2.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije