Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve se mora mijenjati
Povratak na članak

Pesimistična prognoza: Bojim se da nas kriza ništa neće naučiti, planet bi nas mogao satrati

- Naša su društva danas okrenuta kapitalu i liberalnom modelu, a sve smo ostalo zapostavili - napominje Karabatić

Komentari 1

DU
Deleted user
14:21 27.04.2020.

Da bi se nešto promijenilo treba se neko globalno zlo dogoditi. Eto, sada imamo korona virus koji je globalno zavladao, ali dali će on promijeniti svijest ljudsku i čovjek će krenuti novim putem u to sumljam i ako si to jako želim. Zašto sumljam. Ovo su dvije, po mome mišljenju, jako dobre usporedbe rečene od vrlo pametnih ljudi. Od 1000 ljudi samo jedan je pametan ostalih 999 je hrpa histerične i glupe mase sa kojom se manipulira kako se želi. To se vidi po izborima. Drugi problem je uređenje društva. Današnja društva imaju tri grupe. Bogati, srednji stalež i siromašni. E sada, bogati neće nikada željeti da se nešto promjeni i ...ostaje sve po starom. Srednji stalež je neodlučan, jer, kako kažu, pa nama je još uvijek nekako dobro i ne želimo da dođu promjene i ...ostaje sve po starom. Siromašni bi htjeli promjene, ali nemaju svoga lobija koji bi njih podržao i ...ostaje opet sve po starom. Do promjena može doći samo kada će srednji stalež toliko osiromašiti da će njegove potrebe prevagnuti političku situaciju i tada može doći do revolucije i novog poretka. A tu se opet postavlja pitanje kome će vojska dati svoje simpatije. Ona potiće od naroda, ali dali će vojska narod tada i podržati? Možda, kada u vojsci ne bi bilo onih 999!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.