Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STARI PERKOVCI

Perkovčani proslavili Prvu ligu, slijedi fuzija s Livadom

17.05.2009.
u 17:01

Do dugo u noć trajalo je slavlje nogometaša Slavonca CO nakon što su pobjedom nad Karlovcem (2:1) osigurali ulazak u Prvu ligu.

Drugom ovosezonskom pobjedom nad dotadašnjim vodećim “plavi” su pokazali da su bolji od Karlovčana. Svojim igrama tijekom cijelog prvenstva nogometaši i vodstvo perkovačkog kluba svakako su zaslužili taj povijesni uspjeh. Istina, imali su jednu malu krizu u prvom dijelu proljeća, no za nju je uvelike zaslužne priče o tome hoće li Slavonac uopće igrati u elitnom razredu ili ne, koje su se neminovno odrazile u glavama igrača.

U Prvu ligu kao prvaci

Kad je postalo jasno da projekt Prva liga napokon živi u Starim Perkovcima, forma je opet krenula uzlaznom putanjom.

- Moji su igrači još jednom pokazali da su najbolji kad je najpotrebnije i ostvarili postavljeni cilj. Svi su dali svoj doprinos, od vratara Hrvoja Sunare do Marija Čubela koji jedini nije igrao na proljeće. Posljednja dva kola odigrat ćemo bez opterećenja, ali ipak ćemo pokušati sve da dobijemo i Trogir i Istru i u Prvu ligu uđemo kao prvaci – kaže trener Branko Karačić.

Usporedno s igrama na zelenom travnjaku, uprava kluba radi na stvaranju tehničkih preduvjeta za prvoligaško natjecanje. Kao što je poznato, Perkovčanima je odobreno da utakmice u jesenskom dijelu prvenstva igraju u Vinkovcima, do završetka radova na stadionu Stanka Vlainića - Dide u Slavonskom Brodu. Slavonac želi prepustiti status brodskom županijskom prvoligašu Livadi Željezničaru, koja bi od jeseni igrala u elitnom razredu.

Preseljenje u Brod
Iako su iz Livade poručili da nisu zainteresirani za to, Perkovčani ne odustaju.

- Posrijedi je nesporazum. Na skupštini Livade Željezničara ljudima iz kluba predstavljeno je da se njihov klub gasi, što nije točno. Riječ je, naime, o fuziji, odnosno o tomu da se Slavonac i Željezničar spajaju u jedan klub. NK Željezničar koji bi eventualno kasnije promijenio ime u NK Brod ili neko drugo – ističe sportski direktor Slavonca CO Željko Požega.

Perkovčani poručuju da igranje u Prvoj ligi nije upitno i da će se, u slučaju da ipak ne dođe do dogovora s Livadom, fuzionirati s jednim drugim brodskim klubom.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije