Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naj, naj

Perišić, Brozović i Subašić također su se upisali u povijest SP-a

Danijel Subašić i Ivan Perišić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
19.07.2018.
u 15:15

Vatreni su svojom borbenošću i igrom osvojili srca navijači širom svijeta. Hrvatski igrači osim srebrnih medalja osvojili su još nagrada i priznanja

Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila je drugo mjesto na SP-u. Uspjeh u Rusiji toliko je očarao Hrvate koji su Dalićevim izabranicima priredili veličanstven doček u Zagrebu, a potom i u gradovima širom domovine.

Vatreni su svojom borbenošću i igrom osvojili srca navijači širom svijeta. Hrvatski igrači osim srebrnih medalja osvojili su još nagrada i priznanja.

>> Pogledajte najbolje trenutke s dočeka vatrenih

Luka Modrić je osvojio Zlatnu loptu i zajedno s Dejanom Lovrenom našao se u idealnih jedanaest Svjetskog prvenstva. Na popisu rekorda sa SP-a našla su se još trojica vatrenih Ivan Perišić, Marcelo Brozović i Danijel Subašić.

Perišić je fizički fantastično  spreman, a to je pokazao i u Rusiji. Ivan je na prvenstvu pretrčao 72.5 kilometara, najviše od svih igrača. Hrvatski krilni napadač na SP-u je igrao svih sedam utakmica.

Na drugome mjestu s najviše pretrčanih kilometara je hrvatski kapetan Luka Modrić s 72.2 kilometara. Rekordi Thomasa Müllera (84 km) u Brazilu 2014. i Xavija (80 km) u JAR-u 2010. nisu nadmašeni.

Marcelo Brozović je s najviše pretrčanih kilometara na jednoj utakmici. U utakmici protiv Engleske pretrčao je 16 kilometara što je najviše u povijesti SP-a.

Danijel Subašić i Ivan Perišić
1/11

Danijel Subašić sjajno je čuvao hrvatska vrata, a s četiri obranjena jedanaesterca pridružio se legendarnom Haraldu Schumacheru i Sergiju Goycocheji koji su to također uspjeli napraviti. Obranio je tri kaznena udarca u raspucavanju  kao i portugalski vratar Ricardo.

>> Pogledajte doček Dejana Lovrena u Karlovcu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije