Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cedevita prvi finalist

Perinčić: Računali smo na opuštanje cedevitaša pa smo ih ugrozili

Cedevita - Zabok
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/9
16.02.2018.
u 20:41

Zadarska publika bila je na našoj strani ne zato što je Cedevita iz Zagreba, nego zato što su prepoznali momčad koja daje svoj maksimum, kazao je trener Zaboka Ivan Perinčić

Polufinalna utakmica Ćosićeva kupa za koju se očekivalo da će biti "obiteljska" nije takva nimalo bila. Štoviše, košarkaši Zaboka zaprijetili su branitelju naslova i svom partnerskom klubu Cedeviti i da su imali nekog iznimno raspoloženog pojedinca možda bi se dogodilo i čudo.

Ovako je pak Cedevita prošla u finale (66:59) s igrom razine kakva im neće biti dovoljna za trofej, no s tom konstatacijom nismo htjeli obezvrijediti sjajnu predstavu Zabočana.

Cedevita - Zabok
1/7

- Zabočani su igrali dobru košarku, a ja ne mogu znati hoće li ovakva razina igre biti dovoljna za osvojiti trofej, jer da znam vjerojatno bih stavio novce pa bih možda i nešto zaradio - našalio se najbolji cedevitaš u ovom susretu Filip Krušlin.

Da on nije zabio pet trica odnosno 19 koševa sada bismo pisali o velikom iznenađenju, jednom od najvećih ovog tjedna u košarkaškoj Europi. No, kako se to nije dogodilo odahnuo je i trener Jure Zdovc:

- Mi smo odigrali ispod neke naše razine, posebno u napadu. Obrana nam čak i nije bila loša i ako ćemo u finalu igrati takvu obranu to će biti dobro, no neprihvatljivo je da suparnik ima 14 napadačkih skokova. No, to se dogodilo i zato što je nekoliko naših igrača igralo ispod svoje razine što se u natjecanju za trofej ne bi smjelo dogoditi. Činili smo i neke gluposti što se igračima s takvim rejtingom ne bi smjelo događati.

Nešto slično detektirao je i suparnički trener Ivan Perinčić:

- Mi smo računali na manje opuštanje cedevitaša jer oni su već bili mislima u finalu. Dugo sam gledao njihovo zagrijavanje i stekao sam osjećaj da nisu pravi i da nam se "nude". Zato sam rekao igračima da u susret moramo ući fajterski od samo početka, da im ne dozvolimo da se odvoje. Jer, ako te oni uhvate u svoj mlin, ako oni kroz tranziciju stvore prednost, onda oni tako i prelome utakmicu. Zato je nama vraćanje u obranu bila ključna stvar, baš kao i pritisak na skoku u napadu, da idemo u kost i sve to smo ispunili pa svojim igračima skidam kapu. Jer, igrali smo na gornjoj granici naših mogućnosti.

Najbolji strijelac Zaboka bio je rođeni Zadranin Petar Marić (17 koševa) koji je zaslužio ovacije zadarske publike. Naime, zagrijavajući se za okršaj njihovih ljubimaca s Cibonom, Zadrani su navijali za slabijeg. A vjerojatno i zbog toga što je na drugoj strani bio zagrebački klub.

- To je ovdje kao neka tradicija da se najžešće navija protiv zagrebačkih klubova, no bodrili su Zadrani i one za koje su mislili da bi im u eventualnom finalu bili lakši suparnik. Bio sam ja ovdje lani s Cibonom no tada nije bilo ovako.

Igrač za kojeg je njegov trener kazao da je bio podcijenjen dok je stasavao u Zadru rekao je o utakmici sljedeće:

- Ja sam čak nakon ove utakmice ispunjeniji nego nakon četvrtfinalne pobjede nad Šibenikom. Nitko nije mislio da ćemo doći Cedeviti ovako blizu, a razlika u momčadima je ogromna. Oni imaju 12 igrača koji su igrali najjača europska klupska natjecanja, a mi imamo puno igrača koji su tek počeli igrati profesionalnu košarku.

Jedan od takvih je i Lovro Buljević koji je na "minus 3", samo 44 sekunde prije kraja, promašio otvorenu tricu. No, uvjeravao nas je njegov trener, to nema veze s tim što je Buljević zapravo Cedevitin igrač na posudbi u Zaboku.

Uostalom, Buljević je bio drugi strijelac svog sastava (14) i najbolji skakač (8). Od Antonija Jordana, drugog cedevitaša na posudbi, Perinčić je očekivao više no zato može biti zadovoljan što mu je, u prvom poluvremenu, dao donedavni cedevitaš Ivan Vučić (10 koševa, 6 skokova) koji se činio jako motiviranim.

Veliki favoriti prelomili su utakmicu tek 17 sekundi prije kraja, kada je na asistenciju Ukića Amerikanac Cherry pogodio tricu. Drugi američki nositelj igre, Nichols (nula koševa za 13 minuta), bio je jedan od onih koji su igrali poprilično o ispod svoje razine.

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije