Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
real - ajax

Perez: Naš je osnovni cilj deseti naslov europskog prvaka!

\'Real Madrid\'s Portuguese coach Jose Mourinho gestures during the Spanish league football match Levante vs Real Madrid on September 18, 2011 at the Ciudad de Valencia Stadium in Valencia. AFP PHOTO
AFP
27.09.2011.
u 09:12

Lani je Jose Mourinho protiv Ajaxa naredio svojim igračima namjerno dobivanje kartona.

Iako je na skupštini Reala bilo disonantnih tonova jer su neki zastupnici postavili pitanje je li Mourinho "madridist", na kraju je predsjednik Florentino Perez prekinuo svaku raspravu i naglasio:

– Ne želim više slušati takva glupa pitanja! Jose Mourinho je najbolji trener na svijetu i naravno da je "madridist"! Dosadašnji su rezultati u prvenstvu zadovoljavajući, a glavni nam je cilj ove sezone osvajanje Lige prvaka – rekao je Perez i dobio pljesak.

Cruijff: Ajax može do boda

Prema tom, desetom naslovu najboljeg kluba u Europi, Real je krenuo minimalnom pobjedom u Zagrebu protiv Dinama. A u utorak će na Bernabeuu ugostiti momčad Ajaxa...

– Ajax može oteti bod Realu! Obrana je slabiji dio Realove momčadi i vjerujem da će Ajax, bude li dobro organiziran, znati "nauditi" Madriđanima – rekao je legendarni Ajaxov nogometaš Johan Cruijff.

Uefa kaznila Real

Real i Ajax i lani su bili suparnici u skupini, u Madridu je bilo 2:0, a u Amsterdamu čak 4:0 za Real! No ta je utakmica ostala zapamćena po kontroverznim isključenjima Sergija Ramosa i Xabija Alonsa!

Mourinho je tada preko pričuvnog vratara Jerzyja Dudeka poslao poruku Ikeru Casillasu, koji je zapovijed prenio Alonsu i Ramosu, dok je nizozemska televizija pokazala snimku kako Mourinho nešto govori Alonsu na uho. I tako je spomenuti dvojac "očistio" kartone, no Disciplinska komisija Uefe kaznila je Mourinha (dvije utakmice zabrane vođenja momčadi i 40.000 eura), Xabija Alonsa i Sergija Ramosa (po 20.000 eura), Dudeka i Casillasa (po 10.000 eura), a Real je morao platiti 120.000 eura kazne.

Vjerojatni sastavi
REAL: Casillas - Sergio Ramos, Varane, Albiol, Arbeloa - Khedira, Xabi Alonso - Di Maria, Özil, Ronaldo - Benzema.

AJAX: Vermeer - Van der Wiel, Vertonghen, Alderweireld, Anita - De Jong, Eriksen, Janssen - Sulejmani, Sigthorsson, Boerrigter.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije