Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POD TORNJEM - STRATIŠTE

Perasović: Neugodno mi je!

Cibona - Siena
Foto: Željko Lukunić | 24sata
1/10
21.10.2009.
u 23:57

Kakva kataklizma! Nezapamćeni potop hrvatskog prvaka. Pored tjelesno moćnih košarkaša talijanskog prvaka vukovi su izgledali bezubo, kao da su im tek poispadali mliječni zubići.

Lijepu tradiciju Cibona je okončala na ružan način. Nakon što u 18 godina niti jednom nije izgubila premijernu utakmicu Eurolige na svom terenu, u srijedu je pobijeđena od Siene sa čak 45 koševa razlike (40:85).

Dobar dio među onih 4500 gledatelja ispratilo je cibose u svlačionicu žvižducima, a neki su počeli napuštati stratište već nakon treće četvrtine. To u Savskoj dugo nismo čuli ni vidjeli, a dogodilo se jer Cibona nikad nije izgledala tako nemoćno.

Promašivali zicere i trice
I dok na presici nije odveć suosjećao s kolegom sa suparničke klupe, Sienin trener Pianigiani pred svlačionicom je ovako reagirao.

- Ne volim baš kada na račun kolege uđem u knjige rekorda, no to se svakom treneru može dogoditi. Važno je da se niti na “plus 40” suparniku nismo rugali. Partizan smo jednom natjerali na dvije izgubljene lopte više.

Nakon očajnog šuta za tricu 1-14, na odmor se otišlo sa samo 11 koševa minusa (24:35). No, uslijedio je brutalan nastavak, opet s nizom promašenih otvorenih trica, čistih zicera.

- Propisno smo se osramotili. Početkom treće četvrtine izgubili smo pet lopti što su oni pretvorili u seriju 11:0, a što je moje igrače psihički dotuklo. Od tog trenutka kao da nismo postojali, čekali smo kraj, a meni je pred publikom bilo jako neugodno. Sienini igrači prepoznali su naš strah, pa su dodatno pritisnuli što je rezultiralo sa čak 27 izgubljenih lopti od kojih smo ih barem 15 uručili u ruke. A tako ne možete igrati ozbiljnu košarku - kazao je Perasović.

Razigravači gubili glavu
Cibona je imala čak pet igrača u valorizacijskom minusu i ukupnu ocjenu igre devet, naspram Sieninih 115. U najveći minus ušao je drugi razigravač Graves koji je, poput Gordona, gubio glavu i lopte već na centru. Premda je izgubio šest lopti on nas je uvjeravao da nema problema s organizacijom igre:

- Dobro su nas proučili, spriječili prva dodavanja. Ovo nam mora biti motiv, već sutra to mora biti povijest.

Ovo je bila najružnija noćna mora domaćina, kojoj su puno doprinijeli i McInyre (11 asistencija) i Ksystof Lavrinovič (26 koševa, 4 trice).

Ključne riječi

Komentara 1

JM
Jean-Michel_Nicolier
09:46 22.10.2009.

Što je to valorizacijski minus i kakva je to ocjena igre 9 za Cibonu, a 115 za Sienu? O čemu to novinar piše kao o općepoznatim košarkaškim statistikama? To sigurno ne postoji dugo i trebalo bi malo i objasniti kad se spominje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije