Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NLB Trener Cibone ističe kako protiv CSKA moraju ići na pobjedu

Perasović: Nema predaje, Moskva može biti naša meč-lopta

02.02.2009.
u 15:15

Rukometni spektakl otišao je iz Zagreba, Francuzi su i ovaj put bili bolji, ovaj put nije bilo Thurama, ali koban je bio Guigou. Srebro je sjajan uspjeh, kapa dolje kaubojima, ali sada je vrijeme za  potpunu posvetu klupskim natjecanjima. Cibona tu sjajno stoji, nižu se pobjede u NLB ligi, a uspijeh protiv Siene i dva euroligaška boda snažan su motiv za  Moskvu. Otvorenog garda ide se i na europske prvake, međutim Perasović čvrsto stoji na zemlji, iako  "cibosi" pod njegovim ravnanjem postali momčad s respektom.
    
- Bilo bi apsurdno da se predamo prije nego što dođemo tamo, to bi bilo izvan sportske kulture, ja tako ne razmišljam, a ni moji igrači. Ako ne idemo po pobjedu nećemo ni biti blizu nje - istaknuo je Cibonin trener Velimir Perasović. 
    
Međutim, jasno je da vukove u Moskvi očekuje težak ispit. Ruski "dream team" posljednjih nekoliko godina dominira Euroligom, a u 1. kolu drugog kruga "razbili" su Fenerbahče u Istanbulu sa 66:48. Ostaviti Turke na 48 koševa na njihovu terenu pokazuje kakvu košarku igra momčad Ettorea Messine. Obrana kao način življenja, tako je bilo u svim momčadima gdje je Talijan bio "capo". 
    
- Riječ o skupini sjajnih pojedinaca koji u pobjedničkom nizu igraju već nekoliko godina, sa sjajnim trenerom. Međutim, unatoč njihovoj snazi, jasno nam je da bi pobjeda u Moskvi mogla biti naša meč-lopta - poentirao je strateg Zagrepčana. 
    
U srijedu će Cibona, koja je pod Perasovićem postala momčad koja ima petlju i koja je spremna potući se za svaku loptu, pokušati  "kopirati" Partizan i Real koji su uspijeli poraziti CSKA na njihovu terenu. Istina, Rusi su tad igrali lagano, međutim  jasno je da su oni, usprkos Planiniću, Smodišu, Holdenu, i te kako ranjivi. Perasović je pokazao da ima recept za treću momčad Europe, ni prva nebi trebala biti sigurna da  će lako upisati bodove.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije