Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKA SE ŽALGIRIS

Peras: Zar ja mogu platiti igrače?

Velimir Perasović
Marko Prpić
10.11.2009.
u 12:40

Košarkaši Cibone će u srijedu u Draženovu domu u četvrtom kolu Eurolige pokušati doći do prve pobjede.

U predvečerje mogućeg štrajka prve momčadi, Cibona u srijedu navečer dočekuje litavskog prvaka Žalgiris (18.30). Nakon poraza od Siene, Barcelone i Fenerbahčea, Zagrepčanima je to prvi dvoboj s nekom momčadi iz iste kvalitativne ravnine, s izravnim konkurentom za plasman na četvrto mjesto u skupini i prolaz u Top 16. Premda na zalaganje svojih igrača nema ni najmanji prigovor, Ciboninu treneru Velimiru Perasoviću nije lako.

Po klauzuli svi mogu otići

Neisplaćeni igrači trude se na treninzima i utakmicama, no najavljuju da je njihovu strpljenju došao kraj. Peras nije htio komentirati to što igrači smjeraju.

– Ako se to dogodi, i dok se ne dogodi, dat ću sve od sebe da ova momčad funkcionira. Svi ti igrači imaju takve klauzule u ugovorima da mogu otići ako nisu plaćeni na vrijeme. No, dok su članovi ove momčadi, moraju se pridržavati pravila ponašanja koja imamo. I ja mogu otići, no dok god sam trener Cibone radit ću svoj posao maksimalno profesionalno i savjesno. Uostalom, što ja tu mogu učiniti. Zar ih ja mogu platiti? Moje je da se bavim zbivanjima na terenu, tako je uvijek bilo, tako je i sada. Plakati po medijima, prozivati nekoga ja neću jer nisam takav čovjek – kaže Persović.

Upravo je Žalgiris, prošle sezone, bio u sličnim nevoljama kao Cibona danas. Klub je bio na rubu financijskog sloma, igrači su odlazili, no “Zelena šuma” se uspjela spasiti i danas imaju respektabilnu momčad koja je namučila Barcelonu.

Nedostajat će mase

– Imaju dva vrlo dobra Amerikanca – euroligaškog velikana Marcusa Browna i centra Watsona, a tu je i plejada odličnih litavskih igrača među kojima se ističu razigravač Kalnietis, Šalenga, Klimavičius i mladi Pocius koji je studirao u SAD-u. Bez našeg ozlijeđenog teškog centra Bagarića bit će nam teže jer oni u napadu sustavno loptu spuštaju na svoje centre Watsona i Begića pa nam nedostaje mase u reketu. Više bi nam odgovaralo da vrte igru dva na dva jer tu bismo se lakše branili – kaže Cibonin strateg, koji se nada dobroj obrani na liniji dodavanja i protuudarima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije