Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA Peking

Peng izbacila Šarapovu

Marija Šarapova
AFP
07.10.2009.
u 14:36

Kineska 23-godišnja tenisačica Shuai Peng, 53. igračica na WTA ljestvici, pobijedila je u osmini finala velikog WTA turnira u Pekingu umornu Ruskinju Mariju Šarapovu 6-2, 6-4.

Šarapova je prošlog tjedna osvojila veliki turnir u Tokiju, što je bio njezin prvi naslov od povratka tenisu ove godine nakon dugačke stanke zbog ozljede i operacije ramena.

Šarapova je u finalu Tokija pobijedila Srpkinju Jelenu Janković, a Shuai Peng je na oduševljenje publike u Olimpijskom centru u Pekingu eliminirala obje igračice na ovome turniru. Protiv Janković Peng je slavila u 2. kolu u tri seta, sada puno brže i lakše i protiv Šarapove, na kojoj se osjetio umor nakon nastupa u Tokiju, te teške pobjede u 1. kolu ovog turnira protiv Bjeloruskinje Viktorije Azarenke u tri seta, iako je gubila s 5:2 u trećem.

Peng će za polufinale igrati protiv pobjednice susreta između Amerikanke Serene Williams i Ruskinje Nadežde Petrove.

Ruskinja Svetlana Kuznjecova, pobjednica China Opena 2006. godine, svladala je u osmini finala Ukrajinku Alonu Bondarenko 6:3, 4:6, 6:0. Za polufinale će Kuznjecova igrati protiv sunarodnjakinje Anastasije Pavljučenkove, koja je bila bolja od Kanađanke Aleksandre Wozniak 6:4, 6:4.

WTA Peking, osmina finala
:

Kuznjecova (6) – A. Bondarenko 6:3, 4:6, 6:0

Pavljučenkova – Wozniak 6:4, 6:4

Peng – Šarapova 6:2, 6:4

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije