Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Novi Nijemac'

Pavlović za Max: Igrama za Werder želim se nametnuti Štimcu

Mateo Pavlović (1)
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/3
31.12.2012.
u 13:50

- Trener Schaaf na mene je ostavio odličan dojam, odmah se vidi da mu je nogomet u malom prstu

Iz fenjeraša HNL-a postigao je veliki transfer u Bundesligu i ostvario svoj dječački san. Nagađa se da je Werder za Matea Pavlovića (22) Zagrebu platio 1,5 milijuna eura, što je treći najveći transfer u povijesti kluba, iza Banovićeva, također u Werder (1,9 mil.) te Ibričićeva u Hajduk (1,5 mil.).

- Oduvijek sam sanjao o Bundesligi. Prije nego što sam potpisao ugovor, proveo sam nekoliko dana u Bremenu, a gledao sam i utakmicu protiv Nürnberga (1:1). Stadion je bio rasprodan, vidi se da navijači obožavaju klub i htio sam odmah uskočiti na teren – započeo je priču Mateo Pavlović, dojučerašnji stoper NK Zagreba.

- Sa mnom je bio otac Luka te direktor Zagreba Vincenzo Cavaliere i dopredsjednik Tomislav Čilić, a dočekao nas je sportski direktor Werdera Frank Baumann, koji je po cijele dane bio s nama. Kratko sam se prošetao gradom, upoznao Werderov kompleks i mogu reći da sam oduševljen. U Bremenu je sve na razini više. Imao sam malu tremu, ali sve je nestalo nakon potpisa. Liječnički pregled trajao je nekoliko sati, trojica su me pregledavala!

Jesu li vam rekli što od vas očekuju, kakav vam je status?

- Trener Schaaf na mene je ostavio odličan dojam, odmah se vidi da mu je nogomet u malom prstu. Imali smo ugodan razgovor, pričao mi je da Werder ima mladu momčad koja je još u izgradnji i da od mene puno očekuje, da je uvjeren da mogu pomoći. Konkurenti na poziciji stopera su mi Sokratis i Prödl, reprezentativci Grčke i Austrije, odlični igrači, i s njima ću se boriti za mjesto u početnoj postavi. Ali da ne vjerujem u sebe, ne bih ni dolazio tamo.

Je li bilo još kakvih ponuda, spominjao se i Dinamo?

- Znam da su me pratili neki talijanski klubovi, od kojih je najkonkretnija bila Parma, ali nisam dvojio, Werder mi je klub po mjeri. Za zanimanje Dinama čuo sam samo kroz medije, nije bilo konkretnih razgovora. Ne mogu reći da me i Dinamova ponuda ne bi zainteresirala, ali mislim da bih svejedno odabrao Werder jer sam želio novi izazov, promjenu sredine i okušati se u jačoj ligi.

Jeste li se čuli s nekim od naših igrača koji su igrali u tom klubu?

- Dosta sam se informirao o Werderu putem interneta, a ugodno me iznenadio i Jurica Vranješ koji me nazvao i dao mi nekoliko savjeta. Nahvalio mi je klub, grad, navijače… Rekao mi je da slušam trenera i da moram puno raditi pa će sve biti super.

Kakav je sada plan? Kad se kreće na pripreme?

- Ja sam već počeo s pripremama, trčim svakog dana, a s privatnim trenerom odrađujem prevencijske vježbe. Želim doći potpuno pripremljen i zato ništa ne prepuštam slučaju. Već 3. siječnja moram se javiti u klub, a tada će biti i službeno predstavljanje na konferenciji za novinare. Dobio sam dres s brojem 4. Dva dana nakon toga krećemo na pripreme u turski Belek, gdje ćemo odigrati nekoliko prijateljskih utakmica, a već 19. siječnja počinje drugi dio sezone. U goste nam dolazi Perišićeva Borussia. Čim se priviknem, u goste ću pozvati obitelj i prijatelje.

Kako stojite s njemačkim jezikom?

- Pa ne znam ga baš, ali počinjem učiti osnove. Dobit ću učitelja jer mi je trener rekao da bih za šest mjeseci već morao dobro pričati njemački.

Kakav je bio rastanak sa Zagrebom?

- Savršen, predsjednik Medić mi je zahvalio na svemu i zadovoljan je obavljenim poslom. Suigrači su mi čestitali i drago im je zbog mene. S druge strane, Zagreb će mi uvijek ostati u srcu i želim zahvaliti klubu koji mi je sve to i omogućio. Zadovoljan sam svime što sam i ja pružio Zagrebu, a mislim da će im i moj transfer pomoći u vremenu financijske krize. Teško se izdvajalo za plaće igrača, pa se nadam da će sada biti lakše.

Kako gledate na Ćirin odlazak iz kluba?

- Ne znam gdje je zapelo i što se dogodilo, ali uistinu mi je žao. Ćiro je karizmatičan, može razbuditi igrače. Ima velik autoritet, kada uđe u svlačionicu, svi igrači su mirni kao bubice, a on zna svoj posao. Mislim da bi se s njim na čelu Zagreb sigurno izvukao i da ne bi pao u drugu ligu. Nekako još uvijek imam osjećaj da njegova odluka nije konačna i da će i dalje biti trener Zagreba.

Prebacimo se malo na reprezentaciju. Odlično ste odigrali utakmicu za selekciju HNL-a protiv A-vrste na Kantridi, a sada ste otišli u Bundesligu. Hoće li biti lakše doći do reprezentacije?

- Drago mi je što sam tada odlično odigrao, bio sam posebno motiviran. Ipak smo igrali protiv najboljih europskih nogometaša i desete reprezentacije svijeta. Nadam se da ću se dokazati u Bundesligi i zaslužiti Štimčev poziv. Odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazil bio bi za mene ostvarenje sna, a vjerujem da ću to lakše ostvariti igrajući za Werder.

Rođeni ste u Mostaru, a odigrali ste i jednu utakmicu za BiH U-17. Postoji li mogućnost da igrate i za njihovu seniorsku vrstu?

- Kada sam imao 17 godina, nisam bio u planovima za hrvatsku reprezentaciju, a dobio sam poziv za BiH pa sam se odazvao. Međutim, kasnije sam igrao za mlađe selekcije Hrvatske i za mene tu više nema nikakve dvojbe – zaključio je Mateo Pavlović.

Intervju s Mateom Pavlovićem objavljen je u sportskom tjedniku Max!

Ključne riječi

Komentara 1

RO
rommel
17:22 31.12.2012.

tek kad dođeš u Dinamo..onda repka... dotle glancaj klupu ko Vida.. realnost je surova...niš bez preodgoja u Dinamu i Maminja naravno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije