Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKA ODLUKA

Pavlek u suzama umirovio Antu Kostelića: 'Tako je trenutno najbolje...'

ARHIVA - Srebro u kombinaciji, povijesna olimpijska medalja Ivice Kostelića
Zeljko Lukunic/PIXSELL
20.04.2021.
u 19:58

- Nikad niti jednu važnu odluku nije donio bez konzultacija sa mnom, niti ja bez konzultacija s njim.

Nakon 23 godine radu u Hrvatskom skijaškom savezu, u funkciji trenera više neće biti 82-godišnji Ante Kostelić kojem je za njegov trenerski opus dodijeljena nagrada za životno djelo.

Takvu odluku donio je direktor alpskih reprezentacija i direktor Saveza Vedran Pavlek koji je tim povodom izjavio:

- Hrvatski skijaški savez zahvaljuje Anti na njegovom vizionarskom putu koji je završio s ukupno osvojenih 10 olimpijskih medalja od kojih je pet zlatnih, sa četiri velika i osam malih kristalnih globusa, sa osam medalja sa Svjetskih prvenstava od čega šest zlatnih te 56 pobjeda i 115 postolja u utrkama Svjetskog kupa. A zahvalni smo mu i za vrlo uspješan rad s brćaom Kolega. Osim sjajnih rezultata, njegov rad je uvelike pomogao stvaranju našeg respektabilnog saveza, razvoju ostalih reprezentativaca i dovođenju utrke Svjetskog kupa na Sljeme. Hrvatski savez će nastviti raditi vođen Antinom skijaškom i sportskom vizijom u razvoju svojih natjecatelja, a najmanje što mi možemo učiniti kako bi mu zahvalili jest dodjela nagrade za životno djelo.

Tako je zborio Pavlek u priopćenju Hrvatskog skijaškog saveza, a kada smo ga nazvali još je ponešto dodao. Glasom natopljenim suzama, zastajkujući, objasnio je kako je došlo do tek odluke.

- Premda on to, radi svoje beskrajne energije, neće nikad priznati ipak godine čine svoje. A u tim godina, nažalost, svaki čovjek na svijetu polako gubi energiju pa smo u suradnji s dogovoru s braćom Kolega odlučili da je tako u ovom trenutku najbolje.

Kako je to prihvatio sam Ante?

- Nije lako bilo nikome od nas. Evo, meni suze idu dok sada s vama o tome pričam. Mi smo bili najbolji suradnici i u dobru i u zlu. Nikad niti jednu važnu odluku nije donio bez konzultacija sa mnom, niti ja bez konzultacija s njim. S obzirom da je on bio taj na čiji sam zahtjev prije 23 godine upravo ja postao taj koji će voditi Savez, meni je tu odluku, najtežu na čelu Saveza, bilo još teže donijeti. 

Komentara 16

UM
umnjak
20:24 20.04.2021.

Hvala Ti legendo, kralju, ljudino, patrioto... na svemu!!!

AM
Ameise
20:17 20.04.2021.

Hvala ti na svemu 😊

ED
edvardl
20:40 20.04.2021.

Gips i njegova djeca živjet će VJEČNO u srcima svih Hrvata!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije