Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLSKO EP

Pavić: Protiv Srba ćemo igrati čvršće, jer samo tako možemo slaviti

josip pavić
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/2
19.07.2014.
u 09:15

- Moramo u igri biti usredotočeniji, pogotovu u obrani - poručuje izbornik Tucak.

Andrija Prlainović, važan kotačić u srbijanskom vaterpolskom stroju, isključen je na utakmici s Mađarskom (koju je Srbija izgubila sa 6:8), ali su mu se disciplinci smilovali i moći će igrati u današnjem dvoboju s Hrvatskom (16 sati, HTV2). I bolje da je tako, neka Srbi budu kompletni, da se poslije - ako ih pobijedimo - ne izvlače na to da su bili oslabljeni.

Kontakti i isključenja

Igrači obiju reprezentacija pod velikim su pritiskom. Hrvati su uprskali remijem sa Španjolcima, a Srbi su izgubili od Mađara. Pa je to sad na neki način borba za drugo mjesto u skupini, iako Hrvatska pa i Srbija još mogu biti i prve. No, mnogo će toga ovisiti o današnjem derbiju.

U hrvatskom taboru kažu da je raspoloženje dobro.

- Odradili smo dva treninga od kojih je onaj večernji bio taktički. Prije utakmice ćemo još gledati snimku dvoboja Mađarske i Srbije i kratko je raščlaniti. Moramo biti usredotočeniji u igri, pogotovu u obrani. Svi su zdravi i nema nikakvih problema u momčadi - izvijestio je naš izbornik Ivica Tucak.

Kapetan reprezentacije Josip Pavić bodri sebe i suigrače. Zna kako se dolazi do pobjeda i medalja.

- Raspoloženje u momčadi je dobro, čekaju nas dvije najvažnije utakmice. Moramo protiv Srba zaigrati puno čvršće i maksimalno angažirani jer samo tako možemo doći do rezultata koji priželjkujemo. Fizički će to biti jako zahtjevna utakmica a ja se nadam da ćemo moći parirati Srbiji koja u ovom trenutku ima odličnu momčad, dobro pokrivenu na svim pozicijama, s dvojicom vrhunskih igrača, Prlainovićem i Filipovićem. Vjerujem da ćemo dobro igrati - istaknuo je Pavić.

A kako dišu u suparničkom taboru? O tome je govorio jedan od dvojice koju je Pavić spomenuo, Filip Filipović:

- Već smo bili u ovakvim situacijama i znamo kako se možemo vratiti. Za Hrvate nam treba ono što nismo imali u dvoboju s Mađarima: glava i strpljenje. Jedan poraz nije problem ako iz njega izvučete pouke. Znamo koliko vrijedimo, što želimo na ovom prvenstvu i borit ćemo se za to. Očekujem susret s puno kontakata i brojnim isključenjima. Ali treba znati da Hrvati ne mijenjaju način igre i kad mijenjaju igrače - rekao je Filipović.

Rade za Sukna i Jokovića

Zanimljiva je i izjava pomoćnog trenera Uroša Stevanovića:

- Oslanjaju se na snagu Pavića, sidraša Dobuda, šutere Sukna i Jokovića. Ostali rade za njih.

Mnogo toga će u toj utakmici ovisiti o obranama, a tu je osim Pavića najodgovorniji Andro Bušlje koji kaže:

- Znamo da je Srbija jaka, ali naša je sudbina u našim rukama. Za nastavak natjecanja treba nam još jedna pobjeda i nadam se da ćemo je izboriti već u subotu. Vjerujem da ćemo imati i potporu navijača i nadam se da će ih doći što više jer nam je njihova podrška i te kako potrebna - naglasio je Bušlje.

Podsjetimo da je organiziran odlazak naših navijača iz Zagreba, a informacije se mogu dobiti na telefon 052390039.

>>Tucak: Igrač više? Spor nam je protok lopte i previše je krivih dodavanja

Komentara 1

Avatar Darac ZG80
Darac ZG80
09:32 19.07.2014.

NAPRIJED HRVATSKA !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije