Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladi tenisač

Pavić: Pobjeda nad Ferrerom draža mi je od one nad Haaseom

'09.07.2012., Umag - 23.ATP Vegeta Croatia open Umag. Mate Pavic pobijedio je u mecu protiv Juan Carlosa Ferrera. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
'Jurica Galoic/PIXSELL'
11.07.2012.
u 21:21

- Želim se spustiti do 300. mjesta, u paru sam ispunio cilj za 2012. - istaknuo je Pavić.

Prije tjedan dana (4. srpnja) napunio je 19 godina a uz njegovo se ime već veže najveća senzacija prvog kola umaškog Vegeta Croatia Opena. Mate Pavić, ljevoruki Splićanin (naravno da mu je idol jedan drugi ljevoruki Splićanin - Goran Ivanišević), za samo sat vremena isprašio je bivšeg najboljeg tenisača svijeta (2003.), pobjednika Roland Garrosa (2003.), osvajača umaškog turnira (2010.), tenisača koji je u karijeri zaradio 14 milijuna USD, Španjolca Juana Carlosa Ferrera, prepustivši mu samo četiri gema (6:2, 6:2).

Dvoboj pozivnica

Istina jest da Ferrero više nije u cvijetu mladosti (s 32 godine najstariji je sudionik umaškog turnira), ali još uvijek je 37. tenisač svijeta. A Mate je 547., ali na terenu se ta razlika nije osjetila.

- Znam da je to senzacija, da nitko nije očekivao takav ishod, ali igrao sam doista fenomenalno. Prvo kolo jednog ATP turnira prošao sam i prije mjesec dana u Hertogenboschu (svladao je najboljeg nizozemskog tenisača Robina Haasea, koji je tada bio 40. tenisač svijeta - nap. a.), no tu sam pobjedu izborio na travi, koja mnogo više odgovara mom načinu igre nego zemljana podloga. I zato mi je ova umaška pobjeda puno draža - otkrio je Mate kojemu je to drugi nastup u Umagu, lani je također nastupio s pozivnicom organizatora i u prvom kolu izgubio od Talijana Volandrija.       Bivšem pobjedniku juniorskog Wimbledona (u paru s Britancem Morganom) u sljedećem kolu suparnik će biti 21-godišnji Rus Andrej Kuznjecov, 137. na ATP listi. Bit će to dvoboj dvojice igrača s pozivnicom. 

- Svaki je meč ovdje u Umagu težak, no ja ni u jednom nisam favorit. Tako će biti i u susretu s Kuznjecovom, s kojim sam već jednom igrao, na zagrebačkom challengeru prošle godine, i izgubio. U svakom slučaju, pod pritiskom nisam ja nego on - kaže Mate, koji je jedini od hrvatskih tenisača koji su u utorak bili u akciji ušao u drugo kolo. Mladi Splićanin već godinu dana za trenera ima bivšeg austrijskog tenisača Gilberta Schallera i jako je zadovoljan tom suradnjom.

- Treniram kod njega u Beču i zasad sam vrlo zadovoljan. Rekao mi je uoči meča da igram svoju igru, da se ne opterećujem Ferrerom. U početku susreta bio sam malo stisnut, no nakon dva gema nestalo je nervoze i sve je došlo na svoje - rekao je Mate.

Navija za Hajduk i Juve

A o igračkim ciljevima u 2012. kaže:

- Želim se uspeti do 300. mjesta na ATP listi, dok sam u paru već ispunio cilj za ovu godinu.

Mate je 199. na ATP listi igrača parova. Tenis je, inače, počeo trenirati sa šest godina, a prvi trener mu je bio otac Jakov. Majka Snježana radi kao odgojiteljica u dječjem vrtiću. Ima sestre Nađu i Mateu i voli nogomet, kojim bi se bavio da nije postao tenisač. Uz Hajduk, navija za Juventus a cilj mu je da jednog dana uđe među 50 najboljih tenisača na svijetu. Rekli bismo: skromno za mladića koji već s 19 godina skida skalpove igračima iz tog razreda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije