Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Umag

Pavić ni u Umagu nije spojio dvije pobjede

Mate Pavić (1)
Jurica Galoić/Pixsell
12.07.2012.
u 23:13

- Čeka me povratak u realnost, vraćam se Futuresima. Neće biti lako, ali puno mi znači pobjeda nad Ferrerom, pomoći će mi

Daroviti Mate Pavić i dalje ima problem kako spojiti dvije pobjede na istom ATP turniru. Nakon što je u prvom kolu umaškog turnira senzacionalno izbacio Juana Carlosa Ferrera, 37. tenisača svijeta, u drugom je poražen od mladog Rusa Andreja Kuznjecova, 137. na ATP listi, sa 6:7 (0), 1:6, za sat i 29 minuta igre. Borio se ljevoruki Splićanin, imao je i tri prilike za break, od kojih je iskoristio jednu, no puno je griješio, a čini se da je ostao i bez svježine.

- Istina je, malo sam se potrošio, igrali smo parove do dva poslije ponoći, pa mi je dan bio malo predug. Imao sam puno prilika, ali nisam ih iskoristio, pa ostaje gorak okus. Malo mi je žao da niti jedan od dva pojedinačna meča nisam odigrao na središnjem terenu - kazao je Pavić.

S bodovima iz Umaga značajno će napredovati na ATP listi (sada je 547.), no to ipak neće biti dovoljan pomak da bez pozivnice igra na velikim turnirima.

- Čeka me povratak u realnost, vraćam se Futuresima. Neće biti lako, ali puno mi znači pobjeda nad Ferrerom, pomoći će mi. Vidio sam da to nije toliko daleko, da mogu pobijeđivati i najbolje igrače na Touru - optimističan je Mate.  

Puno nervoze bilo je u dvoboju na središnjem terenu između Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova i Talijana Fabija Fogninija. Nakon što je Ukrajinac prekasno reklamirao jedan aut, a sudac mu uvažio reklamaciju, Talijan je poludio i tražio intervenciju vrhovnog nadglednika, koji je na kraju i došao. Prekid je trajao desetak minuta a Dolgopolov je ipak zasluženo pobijedio sa 6:2, 6:4.   

Ostali rezultati osmine finala: Verdasco (1) - Gulbis 6:2, 3:6, 6:1, Belocq (5) - Trungelliti 7:6 (4), 4:6, 6:1. Parovi četvrtfinala: Verdasco - Kuznjecov, Granollers - Bachinger, Dolgopolov - Berlocq, Čilić - Odesnik.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije