Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARTINA PAVIĆ Naša kružna napadačica jedna je od najmlađih na EP-u

Pavić: Igranjem za Hrvatsku moji snovi postali su stvarnost

03.12.2008.
u 18:29

Ne kaže se uzalud - dok jednom ne smrkne, drugom ne svane. Tako se Martina Pavić našla u avionu u Makedoniju gdje se održava EP rukometašica. Nekoliko dana prije puta ozlijedila se Maja Čop, pa je Zdravko Zovko, izbornik hrvatske reprezentacije, priliku dao kružnoj napadačici Trešnjevke. A ona ju je iskoristila već u prvoj utakmici, protiv Srbije.

- Imala sam strašnu tremu. Bila sam jako nervozna, no znam se dobro pripremiti za utakmicu. Kada je počelo, sve mi je bilo puno lakše - rekla je Martina.

Na EP-u u Makedoniji Martina je, uza Srpkinju Draganu Cvijić, najmlađa kružna napadačica. Rođena je u Bjelovaru 27. listopada 1988. godine, a prve rukometne korake napravila je u virovitičkom TVIN-u. Potom ju je Željko Tomac odveo na godinu dana u Norvešku. Ove godine upisala se na Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

I vanjska pucačica
- Znam da je trebala igrati za Lokomotivu koja ju je htjela posuditi u Sesvete. Kako bi joj bilo daleko putovati i uskladiti obveze s fakultetom, odlučila je doći u Trešnjevku. I, moram priznati, odmah me osvojila. Iznimno je draga i emotivna osoba. Prema treninzima se odnosi vrlo ozbiljno i voli učiti. Ima jasan životni put - igrati što bolje rukomet i završiti fakultet - rekao je Nenad Zvonarek, njezin trener u Trešnjevci.

Nakon utakmice sa Srbijom, početnu tremu zamijenile su suze radosnice.

- Joj, tako sam uzbuđena. Igrala sam već za juniorsku reprezentaciju, ali to nije bilo baš dobro. Velika mi je želja bila da igram za najbolju hrvatsku reprezentaciju. Moji snovi postali su stvarnost. Najviše me usrećilo što su me suigračice u reprezentaciji jako dobro prihvatile, bez obzira na to što sam nova u sastavu - kaže Martina.

Živi u Vrbanima, a cimerica joj je Marijana Gotal, rukometašica Trešnjevke. U Trešnjevci zna igrati i na mjestu vanjske pucačice.

- Nisam klasična napadačica. No, da bih bila dobra s vanjskih pozicija, moram poboljšati šut. Zato i idem na dodatne pojedinačne treninge s trenerom Zvonarekom - rekla je Martina.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije