Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI NAPADAČ

Pauleta zaključio nogometnu karijeru

17.11.2008.
u 14:06

PARIZ - Pedro Pauleta (35), najbolji strijelac u povijesti portugalske nogometne reprezentacije, zaključio je igračku karijeru, objavili su portugalski mediji. Premda je dobio nekoliko ponuda europskih, američkih i arapskih klubova Pauleta je sve ponude odbio i vratio se na rodne Azore gdje trenira klince.

- Dobio sam niz zanimljivih ponuda, no vrijeme je za odlazak u mirovinu. Bilo je dosta - kazao je Pauleta koji je posljednjih pet godina nosio PSG-ov dres, a igrao je i za Bordeaux, Deportivo, Salamancu, Estoril i Uniao Micaelense.

U redovima portugalske vrste nastupio je 88 puta i zabio 47 pogodaka što ga čini najuspješnijim strijelcem u povijesti portugalske vrste. Iza njega su ostali velikani kao što su Eusebio (41), Luis Figo (32), Nuno Gomes (29)...

Pauleta je nastupio na dva svjetska (Japan i Južna Koreja 2002. i Njemačka 2006.), te dva europska prvenstva (Nizozemska i Belgija 2000. i Portugal 2004.). Tri je puta bio najbolji strijelac francuskog prvenstva - dva puta kao član PSG-a (2007., 2006.) i jednom kao Bordeauxov igrač (2002.), a ujedno je i najbolji strijelac PSG-a svih vremena.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije