Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EMISIJA VL-a

Patrik Ćavar: Imamo oružje za Francusku, optimist sam!

Patrik Ćavar
Foto: Večernji list
1/10
22.01.2018.
u 18:23

- Imamo oružje za Francusku - poručio je Ćavar.

Legendarni Patrik Ćavar gostovao je u emisiji Večernjeg lista uoči sutrašnje utakmice Hrvatske i Francuske za plasman u polufinale Europskog rukometnog prvenstva.

Ćavar je progovorio o svim aktualnostima te odgovarao je pitanja čitatelja. Sjajno lijevo krilo ima itekako što za reći, to je čovjek koji je sa Zagrebom i Barcelonom pet puta osvojio Kup prvaka, a s reprezentacijom Hrvatske uzeo olimpijsko zlato u Atlanti 1996. godine, svjetsko srebro na Islandu 1995. godine te europsku broncu u Portugalu 1994. godine. 

- Protiv Norveške smo odigrali odlično, atmosfera je bila sjajna i optimist sam uoči utakmice s Francuskom.

Vratari?

- Vratari su postali najvažnija karika u utakmici. Stevanović je protiv Norveške branio zicere i bio je fantastičan. Joč čekamo povratak Alilovića, ali mogu reći da su on i Stevanović odličan vratarski par.

Kako je Červar vodio ekipu?

- Dobro je to radio. On je tip trenera koji će saslušati mišljenja sa strane. Lino je dobro radio sve do sada i Hrvatska je tamo gdje je želimo vidjeti.

Mogu li Srbija i Bjelorusija danas napraviti iznenađenja?

- Teško, jako teško. Nemaju baš previše izgleda. Iznenađenja su uvijek moguća, to smo vidjeli na ovom prvenstvu, ali kad se to dogodi više nema podcjenjivanja tako da sumnjam da je moguće neko iznenađenje.

Kakva će biti utakmica s Francuskom?

- To će biti težak susret, ali imamo oružje za njih, Cindrića i Karačića. Vjerojatno će postaviti obranu 6-0, a naši šuteri Mamić i Stepančić su u formi. Tako da imamo rješenje za njih. A, ako bude plića obrana rješenja su Mamić, Stepančić, Mandalinić i Kopljar.

Može li Duvnjak biti spreman za eventualni polufinale?

- Popucala su mu mišićna vlakna i to je jako opasna ozljeda. I sam sam imao problema s tim. Ako se i Duvnjak vrati na teren, može mu se otvoriti još veća ruptura od centimetar i pol ili dva. No, ohrabruje njegov povratak. Ako se vrati, siguran sam da ga Lino mora dozirati. No, njegov povratak će biti dodatni motiv za ekipu.

Koga bi volio u polufinalu?

- Ne razmišljam o tome. Moramo biti pravi i onda možemo pobijediti bilo koga.

Slovenci su malo razočarali.

- Nisam uopće razmišljao o njima. Kvaliteta se dosta izjednačila, Češka je pobijedila Dansku što nitko nije mogao zamisliti. A Slovenci su ostali za korak kratki, teško je reći zašto. Gledam samo našu reprezentaciju.

Može li se PPD Zagreb vratiti na stare staze slave?

- Kako ne. Trebate imati bužet 10 milijuna eura i dovesti najbolje igrače. I Zagreb će se u tom slučaju izjednačiti s vrhunskim ekipama. Nemoguće se s domaćim igračim kadrom uključiti se u najveće borbe.

Ćavar je danas teniski komentator?

- Osjećam se odlično kao komentator, bilo mi je neobično u početku, ali sada mi je puno lakše i mogu reći da sam zadovoljan. A za rukomet - to ćemo vidjeti. Ne pita se mene, ljudi koji vode rukomet znaju gdje sam. Ne zanima me uloga trenera, ali spreman sam pomoći u svakom trenutku.

Pitanja čitatelja

Červarovo mijenjanje igrača?

- Već sam na to odgovorio. Te su se promjene pokazale kao dobre.

Koji bi igrač iz ove generacije našao mjesto u onoj momčadi koja je osvojila OI u Atlanti?

- Ima tu dosta igrača. Cindrić, Mamić, Stevanović i naravno Duvnjak. Našlo bi ih se četiri ili pet, ali imali bi problema za ući u ekipu.

Neka anegdota iz Atlante?

- Imamo ih milijun, mogli bismo knjigu napisati. Organizacija nije bila dobra. Sobe su bile uske, meni je cimer bio Losert i jedva je bilo mjesta u sobama. Božo Jović je jednom ukrao vlakić koji nas je vozio do autobusa i pitao nas "ima li tko za Doboj?"

Druga dogovština - sobe su bile male i nenamještene, samo ono osnovno. Ostavili smo stvari i s košarkašima komentirali situaciju sa smještajem. No, naši igrači su iz prizemlja unijeli televizore, aparete za vodu i ostalo da imamo program za sobu. 

Koji današnji igrač najviše podsjeća na Ćavara?

- Mogao bi to biti Duvnjak. On je polivalentan igrač kao što sam i ja bio. 

Koliko je zadovoljan današnjim krilima?

- Naša krila su uvijek standarno dobra. Današnja krila su specifična jer obrana može biti postavljena tako da uopće ne možeš primiti loptu. I onda ovise o vanjskim igračima. I naša krila ne igraju "jedan na jedan", ali razlog je njihova konstitucija. No, mogu reći sve najbolje o našim krilima. Odlični su realizatori, brzi u kontri i odlični realizatori sedmeraca.

Obrana s Vorijem na prednjem?

- Vori to može dosta dobro odraditi. Obrana 5-1 bila je predviđena s isturenim Duvnjakom. No, obrana 5-1 nije naša primarna obrana.

Srbijanski izbornik pozvao hrvatske navijače da navijaju za Srbiju. Hoće li se to dogoditi?

- Jako pametno od Cvetkovića i naši bi navijači trebali razmisliti o tome jer bi nam pobjeda Srbije nad Francuskom olakšala život. Daj Bože da navijamo za Srbiju, ali mislim da će publika biti podijeljena.

Naša prednost nad Francuzima?

- Veći izbor igrača s klupe. Mislim da imamo malo više kvalitetnijih igrača nego što ih imaju Francuzi.

Je li Červar ubrzao igru i je li veći motivator ili znalac?

- Svaki trener ima nešto čim se ističe, a Červar se ističe motivacijom. I nije Červar ubrzao našu igru nego Luka Cindrić.

Zašto ne stvaramo vratare?

- Vratari se jednostavno dogode kao i vrhunski igrači. Vratari kojima sada raspolažemo nisu najbolji na svijetu, ali su jako dobri i jako kvalitetni.

Ćavar je sa Zagrebom i Barcelonom pet puta osvojio Kup prvaka, a s reprezentacijom Hrvatske uzeo olimpijsko zlato u Atlanti 1996. godine, svjetsko srebro na Islandu 1995. godine te europsku broncu u Portugalu 1994. godine.

Osim toga, pozivamo sve navijače da dođu u Arena Centar, Trg Dalmacije i navijaju za naše rukometaše. Večernji list pripremio je VL SPORTSKU ZONU, gdje vas čeka zabavni popratni sadržaj. Otkrijte koliko su vaši šutovi precizni uz gol opremljen senzorom brzine, odigrajte videoigru Handball 2017. na dvije Playstation konzole i osvojite navijačke pakete hrvatske reprezentacije s originalnim dresovima hrvatske rukometne reprezentacije. Navijajmo zajedno na Areninu Trgu Dalmacije na ove datume: 

22. 1. PONEDJELJAK, 18 sati  
24. 1. SRIJEDA, 18 sati  
25. 1. ČETVRTAK, 16 sati  
26. 1. PETAK, 17 sati  
28. 1. NEDJELJA, 17 sati

Komentara 3

SO
SoloHan
18:47 22.01.2018.

Ne znam zašto bi mi bodrili Srbe pa ima ihdovoljno u Hrvatskoj da nisu zauzeti bodrenjem Olivera Frljića mogli bi to sami odradit.

GU
General_U
19:11 22.01.2018.

satraše se "braća" svrbi da nama učine uslugu izgubit će petnaest razlike...

CR
crodux
18:25 22.01.2018.

ovaj će valjda postati novi rukometni Dario Šimić, sigurno mu se ispraznila kasa, a dok je bila puna bio je miljama daleko od hrvatskog rukometa i Hrvatske! e nećeš!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije