Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lotusov vozač

Pastor Maldonado najbrži prvog dana testiranja u Barceloni

Pastor Maldonado
Reuters/Pixsell
19.02.2015.
u 23:55

Venecuelanac je svoj najbrži krug odvozio na mekanim gumama pred kraj testa pa je tako bio desetinku i pol brži od drugoplasiranog Kimija Raikkonena u Ferrariju.

Lotusov vozač Pastor Maldonado postavio je najbrže vrijeme prvog dana druge serije predsezonskih testiranja koja se do 22. veljače održavaju na stazi Circuit de Barcelona-Catalunya, piše GP1.

Venecuelanac je svoj najbrži krug odvozio na mekanim gumama pred kraj testa pa je tako bio desetinku i pol brži od drugoplasiranog Kimija Raikkonena u Ferrariju. Finac je svoje vrijeme postavio na srednje tvrdim (medium) gumama, a slijedi ga Daniel Ricciardo u Red Bullu koji je svoj najbrži krug također odvozio na mekanim gumama.

Australca slijede Sergio Perez u Force Indiji, Felipe Nasr u Sauberu i Max Verstappen u Toro Rossu. Meksikanac je neplanirano sjeo u prošlogodišnji VJM07 jer je Pascal Wehrlein, koji je jutro proveo u bolidu indijske momčadi, u Mercedesu morao zamijeniti Lewisa Hamiltona koji se bori s temperaturom.

Felipe Nasr je propustio dio popodnevnog testa nakon sudara s Williamsovom Susie Wolff, ali se uspio vratiti na stazu nekoliko minuta prije kraja – dvije minute prije završetka testa njegov se Sauber zaustavio u zavoju broj 9 te je time završeno današnje testiranje.

Sedmi je bio Jenson Button u McLaren Hondi – svoje vrijeme postavio je jutros, a nakon toga više nije izlazio na stazu jer je McLaren u 13 sati potvrdio da kvar na MGU-K zahtijeva promjenu pogonske jedinice.

Osmo i deveto vrijeme postavio je Pascal Wehrlein u Force Indiji, odnosno Mercedesu, 10. je bila Susie Wolff koja se nakon sudara s Nasrom također vratila na stazu nekoliko minuta prije kraja, a posljednji je bio Lewis Hamilton koji je danas uspio odvoziti samo 11 krugova.

Prvu crvenu zastavu uzrokovao je Pastor Maldonado samo pola sata nakon početka testa kada se njegov bolid zaustavio na stazi. Nakon sat vremena mehaničari su otklonili kvar sa senzorom, a Pastor se u izlaznom krugu ponovno zaustavio, i to na istom mjestu na stazi što je uzrokovalo drugu crvenu zastavu. Treću crvenu zastavu izazvali su Felipe Nasr i Susie Wolff kada je nakon pauze za ručak došlo do kontakta u zavoju broj 5. Četvrta i posljednja crvena zastava izazvana je dvije minute prije kraja testa kada se Nasrov Sauber zaustavio na stazi.

>>Vozačima zabranjeno mijenjanje dizajna kacige tijekom sezone

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije