Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nedostaje mu Hajduk

Pašalić otkrio zašto ne može igrati za Chelsea i tvrdi: Naježim se kad se sjetim huka s Poljuda

Mario Pašalić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
17.08.2017.
u 13:10

Bijeli nisu bez izgleda, nakon četiri godine mogu preskočiti zadnju prepreku...

Mario Pašalić (22), kao i svaki hajdukovac, strepit će večeras od 21 sat kada Hajduk gostuje na liverpoolskom Goodison Parku.

– Everton je favorit, no Hajduk igra dobro, a i momčad je ostala na okupu. Hajduk sigurno ima šansu. Možda je prednost i u tome što Englezi ne obraćaju posebnu pozornost na Europsku ligu. S druge strane Everton još nije u pravom natjecateljskom ritmu. I u trećem su se pretkolu mučili. Nakon četiri godine Hajduk može preskočiti tu zadnju prepreku – kaže Pašalić.

Formula je jasna, barem u teoriji.

– Izvući što pozitivniji rezultat u prvoj utakmici i onda je na Poljudu sve moguće.

Posebice u ozračju kakvo pripremaju navijači na rasprodanom Poljudu.

– Naravno. I ja sam morao nabaviti desetak ulaznica. Nedostaje mi taj huk s poljudskih tribina. Evo, sada sam se sav naježio. To se može doživjeti samo dolje. Tko nije iz Splita, ne može to razumjeti ni doživjeti. Hajduk stalno pratim preko medija i utakmice gledam preko streama.

Osvrnuo se i na učinak španjolskog trenera Joana Carrilla.

– Španjolac je modernizirao igru. U skladu s njihovom filozofijom očito je da gaji atraktivan i napadački nogomet. Napredak je očit i sviđa mi se ono što sam vidio. Carrillo je Hajduku donio razinu više – zaključio je Pašalić.

Mario Pašalić javio nam se iz Moskve. Kao i obično, uvijek je dobre volje. Hrvatski veznjak opet je počeo novu priču. Nakon Elchea, Monaca i Milana u Spartaku iz Moskve opet će tražiti novu priliku.

– Sjajno se osjećam. Početak je dobar, barem na osobnom planu. Nažalost, izgubili smo dva zadnja derbija. Posebno mi je žao zbog ovog poraza protiv CSKA. Do pred kraj vodili smo 1:0 i onda u dvije minute primili dva pogotka. Važno mi je da sam počeo odmah igrati standardno – počeo je novi igrač aktualnog ruskog prvaka.

Što u Spartaku očekuju u novoj sezoni?

– Lani su osvojili naslov nakon 16 godina i naravno da su im sada porasli apetiti. Cilj je, naravno, pokušati obraniti naslov prvaka. Ili, u najgorem slučaju, izboriti jedno od mjesta koja vode u Ligu prvaka i sljedeće sezone. Neće biti lako jer je Zenit već na osam bodova razlike, a u momčad su uložili 80 milijuna eura. Spartak je jedino mene doveo. Ali vjerojatno ćemo se još pojačati do kraja prijelaznog roka.

Još nije stigao upoznati rusku prijestolnicu.

– Ovih dana iz hotela preselio sam se u kuću koja je u blizini trening-kampa. Nisam stigao razgledati grad jer sam odmah po dolasku u prvom tjednu imao tri utakmice. Za sada imam vozača, dok malo ne upoznam grad. Tu su nevjerojatne gužve, to sam ne bih mogao izbjeći.

S obzirom na brzinu prilagodbe u svakom klubu u kojem je igrao, može li se očekivati da će se zadržati negdje?

– U Elcheu sam igrao jako dobro, no klub je imao financijskih problema i izbačen je u drugu ligu. Ja sam u tom trenutku imao veće ambicije. U Monacu sam pauzirao pola godine zbog ozljede i u klubu su vjerojatno procijenili da im je prerizično čekati igrača koji se treba oporavljati. Iskreno, najviše sam očekivao u Milanu. No, opet se dogodio problem s prodajom kluba, odnosno novim vlasnicima. Novi su direktori odlučili posegnuti za skupljim i iskusnijim igračima.

Što kažu u Chelseaju na njegov status?

– Najveći je problem što u ovom statusu ne mogu dobiti radnu dozvolu. Dok ne budem imao dovoljno nastupa za reprezentaciju, to se neće dogoditi.

Nije lako svake godine učiti novi jezik 

Živio je u Monacu, Londonu, Milanu, pravi svjetski putnik.

– Svugdje mi je bilo lijepo na poseban način. U Monacu sam imao temperaturu kao u Splitu...

Koliko mu se teško svake godine ispočetka prilagođavati na novu sredinu?

– Nije lako. Iako, kamo god sam došao, nakon kratkog vremena prilagodbe, počeo sam igrati standardno. Nije baš lako kada završiš sezonu, sprijateljiš se sa suigračima, naučiš jezik... i onda moraš krenuti dalje. Naučiš osnove i onda znaš da za mjesec ili dva moraš u novu državu, kulturu i klub...

Komentara 13

PO
PowerPoint
15:51 17.08.2017.

Ma u Evertonu sve neki nepoznati igrači koji će se ukenjati čim dođu na poljud...hahaha...kakve bajke.....Everton je ovog ljeta potrošio 150 milijuna funti na pojačanja, najviše u klupskoj povijesti i moš mislit kako neće ozbiljno shvatiti Europsku ligu.

DU
Deleted user
14:03 17.08.2017.

Vrhunski igrac kojega mafija u nogometu kosta igranja u Engleskoj. Jednog Barišića koji je bio rezerva Pivaricu zovu a Pasalica ne, nekad pravda nece pobjediti

JO
josip
15:53 17.08.2017.

neka malo dok onaj kriminalac ne zavrsu u zatvoru, doci ce sve na svoje, igrati ce najbolji a ne dinamovci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije