Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE VATRENIH

Pašalić: Kao da smo igrali u Hrvatskoj, Budimir: Sretan sam zbog ovih pola sata

International Friendly - Switzerland v Croatia
Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/10
07.10.2020.
u 23:03

"Nevjerojatna atmosfera, kao da smo igrali u Hrvatskoj. Osjećali smo se kao kod kuće. Odlično je što se dogodio i taj korak, da se navijači vraćaju na tribine jer su nam stvarno značili", zaključio je Pašalić

Hrvatska je u novom ruhu ostvarila prvu pobjedu nad reprezentacijom Švicarske od svoje samostalnosti. Hrabri pristup s novim igračima omogućio je Zlatku Daliću prvi pozitivan rezultat nakon lošeg niza, i to protiv vrlo jake selekcije Vladimira Petkovića bez obzira na to što je riječ o prijateljskom susretu.

Svaka čast svim našim nogometašima na sjajnom pristupu, a u tom pristupu je glavni element mogla biti glad za dokazivanjem budući da smo vidjeli mnoga nova lica.

Doduše, Mario Pašalić i nije toliko novo lice (15. nastupa), ali je zato novo lice na popisu strijelaca reprezentacije zabivši svoj prvijenac.

"Napokon, napokon da se i meni otvorilo u reprezentaciji. Stvarno sam presretan da mi se nešto dobro dogodi u reprezentaciji nakon dobrih igara u klubu, a i drago mi je što smo skinuli to prokletsvo. Drago mi je da se širi krug reprezentativaca, dobro će to doći i njima i reprezentaciji. Imali smo i u prvom dijelu dobru igru, stvarali smo šanse. Izbornik nam je na poluvremenu rekao da stojimo kompaktno i da osjetimo kad trebamo u presing", rekao je ponosni Pašalić.

"Nevjerojatna atmosfera, kao da smo igrali u Hrvatskoj. Osjećali smo se kao kod kuće. Odlično je što se dogodio i taj korak, da se navijači vraćaju na tribine jer su nam stvarno značili", zaključio je Pašalić.

Njemu je za pobjednički pobjednik asistiralo novo lice, 30-godišnji debitant Ante Budimir, koji je u pola sata igre i više nego zadovoljio prikazanim.

"Sretan sam i ponosan što sam imao priliku igrati za vatrene. Mislim da je svaka pobjeda važna i da u dobrom ozračju idemo na Švedsku i Francusku. Naša ekipa je prepuna kvalitetnih igrača i treba iskoristiti kad dobiješ tu priliku. Zato sam i sretan što sam dobio tih pola sata", rekao je novi napadač Osasune.

"Sigurno je da smo na početku utakmice htjeli steć sigurnost i kontrolu igre, pa smo u drugom dijelu ulaskom nekih iskusnijih igrača okrenuli utakmicu na svoj mlin", tvrdi Budimir.

"Jasno je koji je cilj - ostati u elitnoj skupini Lige nacija. Šveđani su tu u nedjelju i jasno je što se od nas očekuje. Mislim da smo na pravom putu", zaključuje Budimir.

Ključne riječi

Komentara 2

RE
RedTree
23:42 07.10.2020.

Veliki plus za Ćaletu, iako je imao dio krivnje kod gola, Bradarića, Pašalića koji je igrao na svojoj poziciji i Budimira koji ima kvalitetu i borbenost i drugi su odigrali dobro. Tako dalje jako i borbeno.

DU
Deleted user
23:56 08.10.2020.

O im se pokazuje kako se navija I voli Hrvatska! Hrvatska diaspora je to uvijek pokazala, ne samo I Svicarskoj. Nasa bi reprezentacije mogla igrat domace utakmice I u buducnosti u drugim drzava, gdje ima hrvata. Imala bi vise podrske

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije