Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mala invazija stranaca

Predsjednik Partizana: Strane službe imale su prste u neredima na derbiju

15.12.2017.
u 16:35

- Ovo nije bila borba za preuzimanje tribina, nego namjera da se Srbija pokaže u lošem svijetlu, kao izvor nasilja - kaže Milorad Vučelić.

Predsjednik Partizana Milorad Vučelić otkrio je da je prije mjesec i pol dana "načuo" da bi moglo biti incidenata na "vječitom" derbiju s Crvenom zvezdom.

- Nekome je trebalo ovo, a to nisu Partizan i Srbija. Partizan sa svojim navijačima već dugo nema nikakvih problema - rekao je Vučević gostujući na TV Pink te dodao:

- Moram priznati da sam nešto saznao, da se možda nešto sprema. Prije mjesec i pol dana smo iz usta jednog dužnosnika, ali ne Partizanovog nego iz drugih tijela, čuli da će navijači upasti u upravu Partizana, na što nismo obratili preozbiljnu pažnju, a trebali smo. Došlo je do tog užasavajućeg prizora. Ja tih dvadesetak minuta nisam ni gledao utakmicu. U daljini sam vidio drugačije odjevene ljude s nekim bijelim trakama. Ovo je bila mala invazija stranaca sa određenim zadatkom. Teško je verovati da će neki navijači iz Splita, članovi nekog kik-boks kluba, doći kolektivno na južnu tribinu navijati za Partizan. Sada je to jasno kada vidite nekog tko ima tetovažu Vukovara na sebi. Poslije te prve zabune, da to nije sukob navijačkih grupa, jer su one manje-više izmirene. To je netko pokušao  iscenirati da je netko upalio zastavu od tih grupa, i da je to iskorišteno kao povod za ovaj sukob.

1/17

Predsjednik Partizana tvrdi kako se pokušalo izazvati nered u Beogradu.

- Sada je jasno da je to bio pokušaj ne samo preuzimanja tribine nego da se prelije nasilje na ulice Beograda. Da se destabilizira stanje u gradu i napravi nered. Ovo je usmjereno da se upozori UEFA, koja stalno drži naše klubove na nišanu, a posebno Partizan, da kazne budu sve strože, financijske i svake druge. Jasno je da je ovo bio kriminalno-obavještajni plan. Da naše navijače, Partizanov jug, nismo upozorili na takvu mogućnost, posljedice bi bile gore. Samo smo ih upozorili da postoji neka mogućnost, ali ne ovako nešto, nismo ni pomislili da bi netko ovako to organizirao. Tu su sudjelovale strane sigurnosne službe, neke strukture koje postoje u Beogradu - naglasio je Vučelić te zaključio kako se takvi incidenti neće ponavljati.

- Ovo nije bila borba za preuzimanje tribina, nego namjera da se Srbija pokaže u lošem svijetlu, kao izvor nasilja. I to ne može riješiti uprava nekog kluba već mora doći do potpune suradnje svih državnih tijela - izjavio je Vučević.

1/17

Dodajmo kako hrvatski državljani osumnjičeni za izazivanje nereda na spomenutoj utakmici danas izlaze pred suca u Višem javnom tužilaštvu Beogradu. Srbijanski mediji navode da izgrednicima prijeti 12 godina zatvora. Tužiteljstvo će nakon saslušanja odlučiti hoće li pokrenuti kazneni postupak, što im se stavlja na teret te hoće li tražiti pritvor ili će biti deportirani u Hrvatsku.

Komentara 68

DE
derin
17:17 15.12.2017.

Čitajući komentare srpskih portala radi se o cistom sukobu navijačkih skupina za prevlast, nikakva politika. Sto Srbi prešućuju ostalih 30 tucarosa iz majke rusije, braću Grke... I da slobodno zadrzite ih za stalno. P.s. Jedan "Hrvat", a tetovaža mu na čirilici.

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
17:10 15.12.2017.

belosvetska zavera!državni udar od 6 kriminalaca!🤣🤣🤣🤣🤣

KR
kruti195
17:15 15.12.2017.

otadžbina na APARATIMA!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije