Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Partille Cup 2019

Partille Cup
Foto: Promo
1/4
09.07.2019.
u 13:00

Partille Cup je u pravom smislu riječi najveći svjetski rukometni turnir mladih koji se u prvom vikendu mjeseca srpnja održava u švedskom gradu Goteborgu od 1970. godine te je ove doživio svoje jubilarno, 50. izdanje.

Prema službenim podacima u 11 različitih kategorija za djevojke i dječake (od 8 do 21 godine) sudjelovalo je 1.407 ekipa iz 52 različite države (678 u muškoj i 729 u ženskoj konkurenciji) s ukupno oko 24.000 natjecatelja.

Na ukupno 5 različitih dijelova Goteborga s ukupno 71 otvorenim rukometnim igralištem u 5 natjecateljskih dana odigrano je 4.929 utakmica. Brojke su to koje dovoljno govore o samoj veličini i značaju turnira.

Ideja u sudjelovanju rukometne mladosti Slavonije rodila se početkom 2018. godine te je već na iste godine na 49. Partille Cupu Handball Team Slavonia nastupio u dvije konkurencije, dječaci 2004. i dječaci 2007. uz iznimno zapažen nastup kada su dječaci 2017. osvojili zlatnu medalju, a dječaci 2004. 5. mjesto.

Pripreme za nastup na ovogodišnjem jubilarnom izdanju najvećeg svjetskog rukometnog okupljanja mladih započele su početkom godine kada je i osnovan stručni stožer za realizaciju projekta kojega su činili: Matija Fumić, Božidar Krišković i Alenko Bajer treneri iz Rukometnog kluba Valpovka, Marko Blažević iz Rukometnog kluba Nexe te Marko Crljenić iz Rukometnog kluba Viro Virovitica (zbog privatnih obveza nije mogao na put).

U tri različite dobne kategorije dječaka rođenih 2007., 2006. i 2004. bilo je uključeno 45 igrača iz 11 različitih klubova naše regije. Svoje predstavnike i sudionike imali su: RK Osijek, RK Feniks Osijek, RK Spačva Vinkovci, RK Brod, RK Požega, RK Nexe Našice, RK Cestorad Ivankovo, RK Ivan Mikanovci, RK Viro Virovitica, HRK Karlovac i RK Valpovka.

Foto: Arena Hospitality Group

Glavni pokretač i inicijator te nositelj čitavog projekta je RK Valpovka uz glavnog organizatora Zagrebački rukometni savez koji je povjerenje ukazao mladićima i trenerima iz Slavonije. Roditelji igrača su također dali iznimnu potporu u realizaciji ovog velikog projekta. Velika zahvala njima i Zagrebačkom rukometnom savezu pod vodstvom glavnog tajnika Kazimira Ilijaša kao i svima koji su na bilo koji način pomogli i doprinijeli realizaciji ovog iznimnog projekta s ciljem popularizacije sporta, bavljenja sportom te u konačnici dodatne promocije regije i rukometa na našim prostorima.

Na put je 45 momaka i 4 voditelja krenulo u nedjeljno jutro 1. srpnja 2019. godine te s povratkom (ponoć 7. srpnja 2019. godine) provelo oko 60 sati u autobusu.

Smještaj i prehrana su bili organizirani u učionicama osnovne škole što pokazuje da ovim mladićima ništa nije teško za ljubav prema sportu i rukometu.

Dječaci rođeni 2004. godište pod vodstvom trenera Alenka Bajera i pomoćnika Božidara Kriškovića u skupni 6 ostvarila je potpuni učinak te se s prve pozicije plasirala među najbolje 64 ekipe. U 1/32 savladali su norveški Baekkelaget SK, 1/16 egipatski Alexandra Team, a u 1/8 finala favorizirani švedski IFK Skövde te izborili plasman među 8 najboljih momčadi od ukupno 114 u ovoj konkurenciji. Po kišnom vremenu rezultatom 14 : 10 ekipa je u borbi za polufinale poražena od pobjednika turnira danski Hörning Hanbold. Selekcija odigrala 9 utakmica uz zabilježen samo jedan poraz.

Nastupila je u sastavu:

R.br.

2004.

Klub

1.

Frano Kuna

RK Valpovka

2.

Bodin Hrkać

RK Nexe

3.

Dominik Liščić

RK Osijek

4.

Ante Kuna

RK Valpovka

5.

Josip Kolarić

RK Nexe

6.

Relja Kojčin

HRK Karlovac

7.

Matija Bajer

RK Valpovka

8.

Luka Vukelić

RK Valpovka

9.

Karlo Tivanovac

RK Valpovka

10.

David Sorgho

RK Valpovka

11.

Mihael Harambašić

RK Valpovka

12.

Matija Vidaković

RK Valpovka

13.

Lovro Tisucki

RK Valpovka

14.

Marko Bajan

RK Brod

15.

Franko Krstić

RK Valpovka

 

Dječaci rođeni 2006. godište pod vodstvom trenera Matije Fumića i pomoćnika Marka Blaževića u skupni 15 ostvarila je potpuni učinak te se s prve pozicije plasirala među najbolje 64 ekipe. U 1/16 savladali su norveški Krägero IF, 1/8 danski Hornabaek, a u 1/4 finala švedski Ystads IF te izborili plasman 1/2 finale od ukupno 93 momčadi. U polufinalnoj utakmici zaustavljeni su od sjajne ekipe RK Rudara iz Ruda te ostvaruju veličanstveni uspjeh osvajanjem brončane medalje.

Selekcija odigrala 9 utakmica uz zabilježen samo jedan poraz.

Nastupila je u sastavu:

R.br.

2006.

Klub

1.

Ivan Ružić

RK Valpovka

2.

Ivar Andrašić

RK Feniks Osijek

3.

Grgur Bosnić

RK Valpovka

4.

Josip Školka

RK Valpovka

5.

Marko Kajunić

RK Valpovka

6.

Fran Ivanković

RK Valpovka

7.

Matija Kos

RK Valpovka

8.

Bruno Mirković

RK Valpovka

9.

Stjepan Javorček

RK Nexe

10.

Karlo Božić

RK Nexe

11.

Bruno Vuković

RK Požega

12.

Luka Novinc

RK Požega

13.

Juraj Mikinčić

RK Osijek

14.

Noa Kovačević

RK Osijek

15.

Matej Tisucki

RK Cestorad Ivankovo

16.

Karlo Mikić

RK Valpovka

17.

Luka Šrajer

RK Spačva

 

Dječaci rođeni 2007. godište pod vodstvom trenera Matije Fumića i pomoćnika Marka Blaževića došli su u Švedsku s jasnim ciljem obraniti naslov prvaka od prošle godine. U skupni 9 ostvarila je 4 pobjede i 1 poraz te se s druge pozicije plasirala među najbolje 32 ekipe. U 1/16 savladali su švedski Aranäs, 1/8 moldavsku Fortunu, a u 1/4 finala egipatsku Alexandriu SC. Nastup u finalu izborili su pobjedom protiv švedskog Täby Handboll. Finale je bilo kišno i hrvatsko. Naši momci savladali su odlične vršnjake iz RK Rugvice rezultatom 5 : 4 te na taj način obranili naslov prvaka i zlatna medalja putuje u Hrvatsku, točnije u Slavoniju.

Za napomenuti je kako je ovo jedina zlatna medalja od 17 hrvatskih selekcija koje su organizirano nastupile na 50. izdanju Partille Cupa što dodatno daje na težini i značaju uspjeha.

Selekcija odigrala 10 utakmica uz zabilježen samo jedan poraz.

Nastupila je u sastavu:

R.br.

2007.

Klub

1.

Lovro Mihaljević

RK Valpovka

2.

Matko Moslavac

RK Virovitica

3.

Jakov Kosanović

RK Virovitica

4.

Leon Matijević

RK Virovitica

5.

Mato Brdar

RK Valpovka

6.

Luka Vuković

RK Valpovka

7.

Šimun Pandurić

RK Valpovka

8.

Filip Topalović

RK Nexe

9.

Borna Tomljanović

RK Nexe

10.

Petar Peljušić

RK Osijek

11.

Borna Oršolić

RK Feniks Osijek

12.

Krešimir Jurković

RK Ivan Mikanovci

13.

Fran Višević

RK Osijek

 

Treneri Matija Fumić, Marko Blažević, Božidar Krišković i Alenko Bajer (koordinator projekta) ističu kako su naše 3 selekcije odigrale na turniru ukupno 28 utakmica s momčadima iz Švedske, Danske, Norveške, Egipta, Nizozemske, Njemačke, Švicarske, Škotske i Hrvatske te ostvarile 25 pobjeda uz samo 3 poraza.

Ističu kako je projekt u potpunosti uspio budući 45 mladića iz mnogo različitih klubova Slavonije osjetilo dah velikog natjecanja koje će im zauvijek ostati u pamćenju.

Na kraju, što je možda najvrijednije u čitavoj priči, svojim ponašanjem, fair play igrom, odgovornošću, borbenosti i kvalitetom igre u potpunosti su opravdali povjerenje i na veličanstveni način predstavili svoje obitelji, klub, Slavoniju i Domovinu.

Zahvala svima koji su na bilo koji način sudjelovali i dali doprinos u realizaciji ovog iznimnog projekta.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije