Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mandža ide samo na gore

Papadopoulos je promašaj i samo sputava Kramarića

Dmitrij Papadopoulos
Mišo Lišanin
23.10.2009.
u 19:40

Jurčićeve priče o neiskusnoj momčadi ne stoje, to može biti izgovor samo trojici igrača.

Kruno Jurčić najgori je Dinamov trener od 1997. godine! Da, zvuči grozno, vjerojatno i nije posve točno, ali statistika ne laže. A ona kaže da plavi već 12 godina nisu izgubili pet utakmica do kraja listopada. Od 1997. – kada su imali odličnu sezonu, smlavili su Partizan, igrali do prosinca u Kupu Uefe, a tadašnji trener Marijan Vlak postao je junak iako je izgubio od Partizana, Newcastlea, MTK, Hajduka i Hrvatskog dragovoljca – do Krune Jurčića.

Skupi ne daju prevagu

Jurčić je izgubio od Salzburga, Heartsa, Anderlechta, Zagreba i Ajaxa, a čeka ga mnogo teži raspored od dosadašnjeg u kojem je imao "tramvajsku ligu".

– Više mi nije jasno odakle toliko oscilacija. U Temišvaru je Dinamo bio odličan iako su Rumunji jako dobra momčad. No, Dinamo je bio pravi, što nije bio slučaj protiv Ajaxa. U Temišvaru su plavi bili čvrsti i agresivni, a sad su, kao, nešto čuvali, bili su stisnuti, 50 posto slabiji nego u igri protiv Timisoare – tvrdi Marijan Vlak.

Jurčić spominje neiskustvo svojih igrača, Vlak se s takvim stavom ne slaže.

– Prvo, nisu zakazala trojica, nego mnogo više igrača. Zar su Etto, Cufre, Kovač, Vrdoljak i Papadopoulos neiskusni, zar je to reprezentativac Čilea Morales, ili naš Lovren koji je došao do reprezentacije, ili Sammir koji je tu nekoliko godina. Neiskusni mogu biti Lončarić, Badelj, Lovren to može biti samo po godinama, a neiskusni su oni koji ne igraju, Kramarić i Tomečak. I nisu u Amsterdamu loši bili pojedinci, nego Dinamo kao momčad – dodao je Vlak, koji drži da plave ne treba otpisivati, da ima šanse da i na proljeće igraju u Europi, ali ne sa samo dva-tri dobra igrača, kao što su sad bili Lovren i Kovač, te Lončarić.

– Bude li Dinamo igrao dobro kao u Temišvaru, ima šanse. No, s Ajaxom će biti teže kod kuće zbog njegove kompozicije igrača, jako su brzi, bit će problema.

Da, Dinamo može dočekati proljeće čak i bez pobjede nad Ajaxom. Ali ne s izdanjima u kojima glavni igrači ne postoje. Morales, Sammir, Mandžukić, Papadopoulos, Vrdoljak i Badelj u Amsterdamu su bili užasno loši.

Papadopoulos ne oscilira

A to su vrlo skupi igrači. Mandžukić, otkako mu je povišen ugovor, nije to i opravdao, u sljedećih mjesec dana morat će pokazati da je zaslužio toliki novac. Ako ga je u Hrvatskoj itko zaslužio. Papadopoulos je sve očitiji promašaj. Nije klasična špica, nisu to ni Slepička i Sivonjić, a svi su dovedeni u posljednje vrijeme. No, Pap je skup za ono što daje. Prvo se nije prilagodio momčadi, a onda je ušao u krizu jer je iza njega duga stanka.

Što je sljedeće? Šansu zaslužuje Kramarić. Makar bio jednako neučinkovit, barem je jeftin, mlad i domaći je dečko. Iako se igrače ne treba dijeliti na stare i mlade, jeftine i skupe, strane i domaće, već na loše i dobre, nedvojbeno da je Grk loš, on jedini ne oscilira. Stalno je loš.

Ključne riječi

Komentara 7

OR
ordoABchao
08:48 24.10.2009.

nije dinamo sklon oscilacijama nego se igrači klade.... pa svi znamo zašto je zagreb pobjedio, u emisiji volim nogomet nije sve ukupno bilo 5 minuta te utakmice.... ja to nemogu shvatiti, da igram za te pare a pogotovo za dinamo jer sam uz njih cjeli život nebi mi palo napamet.... sve je to stoka, ja bi to sve izveo na jelačićev trg i javno izbičevo

TE
tetrijebzg
08:55 24.10.2009.

Kada će glupi Mamić shvatiti da od tih isluženih igrača nikakve koristi umjesto da igraju domaći dećki njemu je cilj kupiti i prodati igraća a razliku u đep.

PR
prečko
09:48 24.10.2009.

svakako da bi kramarić trebao igrati u kontinuitetu. no mamić će ga prodati za šest mjeseci i pare zgrnuti u džep!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije