Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI IRSKE

Papa Franjo na Mujin zahtjev blagoslovio nogometaše BiH

papa Franjo
Reuters/PIXSELL
01.11.2015.
u 15:01

'Rekao sam Papi da on može pomoći našim dečkima u borbi za plasman. Sa sobom sam ponio šal 'BH fanaticosa' kojega sam dao Papi a on je taj šal blagoslovio i poželio mnogo sreće našoj reprezentaciji u utakmicama s Irskom.'

Zahvaljujući jednom Muji iz Švedske papa Franjo dodatno je učvrstio simpatije koje uživa u Bosni i Hercegovini nakon što je nogometnoj reprezentaciji te zemlje poželio uspjeh u predstojećoj utakmici kvalifikacija za Europsko nogometnog prvenstvo, prenio je u Dnevni avaz.

Dogodilo se to tako što je Mujo Halilović podrijetlom iz mjesta Kotorsko kod Doboja koji od 1993. godine živi u Švedskoj nedavno imao priliku susresti se  sa Svetim ocem.

U Vatikanu je bio sa švedskim izaslanstvom koje se bavi problemima nacionalnih manjina. Mujo je priliku za kratki razgovor s Papom iskoristio kako bi se dotaknuo nogometa jer je znao kako je Sveti otac zaljubljenik u taj sport. Kazao je pri tom papi Franji  kako je rođen u BiH te kako je, iako živi u Švedskoj, vatreni navijač bosanskohercegovačke nogometne reprezentacije.

Pomenuo je kako njene igrače sada čekaju odlučujući susreti s Irskom u doigravanju kvalifikacija za Europsko prvenstvo u nogometu koje se naredne godine igra u Francuskoj.

- Rekao sam Papi da on može pomoći našim dečkima u borbi za plasman. Sa sobom sam ponio šal 'BH fanaticosa' kojega sam dao Papi a on je taj šal blagoslovio i poželio mnogo sreće našoj reprezentaciji u utakmicama s Irskom - kazao je Halilović.

On i šal sada su već u Švedskoj no čini se kako Halilović neće osobno unijeti blagoslovljeni šal na stadione jer je najavio kako će ga proslijediti dvojici svojih prijatelja, također navijača "BH fanaticosa".

>> Papa Franjo dobio hrvatski šal, a Brazilku upitao: Tko je bolji, Diego ili Pele?

Komentara 5

Avatar Feniks
Feniks
15:45 01.11.2015.

Blagoslovio je šal, a ne nogometaše. Bilo bi idiotski blagosloviti muslimane u srazu protiv katolika. Večernji sve više sliči na vic o Muji i Hasi.

Avatar Mordekaiser
Mordekaiser
15:50 01.11.2015.

ajmoooo Irska!!!!!!

TO
tonimohave
15:58 01.11.2015.

Ne postoje katolici ni muslimani, relegije su izmisljene, Bog je stvorio sve ljude, nema razlike, ssamo su ljudi izmislili relegije radi koristi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije