Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srebrni odlikovani

Pantovčakom se orilo: ‘Mandžo, vrati se!'

14.11.2018.
u 08:02

Odlikovanja su uz 22 igrača dobili i izbornik Zlatko Dalić i predsjednik HNS-a Davor Šuker, 32 člana stručnog stožera i djelatnika HNS-a, a ekonom reprezentacije Mladen Pilčić, kao Riječanin, i zagrljaj predsjednice

Od Svjetskog prvenstva u Rusiji prošlo je već dosta vremena, no taj dio nogometne i svehrvatske sreće neće se nikad zaboraviti. Na određeni način jučer je i simbolično i svečano stavljena točka na taj povijesni uspjeh.

Naime, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović na Pantovčaku primila je brojnu delegaciju Hrvatskoga nogometnog saveza i uručila odlikovanja zaslužnima za najveći uspjeh našeg nogometa, po mišljenju mnogih i našeg sporta uopće.

>> Pogledajte i kako su vatreni dočekani pljeskom u dvorani

Svečana dvorana bila je premala da ne bi bila velika gužva jer su naši reprezentativci i veliki humanitarci.

Mladenu Pilčiću zagrljaj

Tako je mnogo djece iz brojnih dječjih domova imalo priliku vidjeti naše reprezentativce na okupu zajedno s predsjednicom. Stigli su svi naši igrači koji su bili u Rusiji, izuzev Ivana Strinića koji se ispričao, a znamo da je imao problema sa srcem.

I dok su svi sadašnji reprezentativci koji su bili i u Rusiji, a pripremaju se za četvrtak i utakmicu Lige nacija sa Španjolskom, došli u svojim “radnim uniformama”, Vedran Ćorluka, Mario Mandžukić i Danijel Subašić na svečanost došli su u odijelima.

Taj se trojac nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, nažalost, oprostio od reprezentacije, ali je dobio, uz kapetana Luku Modrića i Ivana Rakitića, najveći pljesak brojnih gostiju na primanju.

Kad je Mandžukić preuzimao odlikovanje, Red kneza Trpimira s ogrlicom i Danicom, dobio je najveće ovacije.

“Mandžo, vrati se!”, orilo se svečanom dvoranom na Pantovčaku.

Napadač Juventusa širokim je osmijehom uzvratio na uzvike, ali nije, nažalost, i potvrdno kimnuo glavom. Odlikovanja su uz 22 igrača dobili i izbornik Zlatko Dalić i predsjednik HNS-a Davor Šuker, 32 člana stručnog stožera i djelatnika HNS-a, a ekonom reprezentacije Mladen Pilčić, kao Riječanin, i zagrljaj predsjednice.

1/12

– U ime Republike Hrvatske, želim vam još jednom zahvaliti što ste postigli povijesni uspjeh, ali ponajprije zato što ste Hrvatskoj vratili osmijeh na lice, što ste nas ujedinili da dišemo, plačemo, pjevamo i veselimo se kao jedan. Naša je dužnost i obveza obećati vam da to jedinstvo, u koje su nas već jednom ujedinili naši branitelji u obrani domovine, nikada više nećemo napustiti – rekla je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i nastavila:

Vratili ste nam vjeru

– Iznad svega vam hvala što ste vratili vjeru u optimizam i što ste postali uzor djeci i svima nama. Vratili ste nam vjeru da su čuda moguća, a na nama političarima je da osiguramo sve da nove generacije mogu slijediti vaš put.

Bilo je puno lijepih riječi i obećanja odmah nakon SP-a s raznih političkih platforma, ali ne vidimo da se nešto pomaknulo u pomaganju našem sportu, no nadamo se da hoće.

– Pokazali smo veliko zajedništvo, ljubav prema našim ljudima u domovini, BiH i širom svijeta, hrabrost, poniznost i vjeru i to nam je donijelo taj veliki rezultat. Zahvaljujemo vam što ste bili uz nas i želimo da i dalje budete uz nas – uime svih zahvalio je izbornik Zlatko Dalić.

Poslijepodne je na rasporedu bio trening, a navečer su igrači imali donatorsku večer, novu hvalevrijednu akciju. No, dojam je da su se uoči važne utakmice sa Španjolskom malo previše “trošili” izvan terena.

>> Pogledajte dolazak vatrenih na prijem

Komentara 7

Avatar Semper Paratus
Semper Paratus
08:14 14.11.2018.

Sve za Hrvatsku, Hrvatsku nizašto‼️

Avatar R.o.n.i.n
R.o.n.i.n
08:58 14.11.2018.

Vrnul bu se Manđo ali tek u kvalifikacijama pred kraj ak bumo prvi u skupini !!!!!

VL
vladek
08:56 14.11.2018.

Mandžukić,prerano si se odrekao repke,vrati se

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije