Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA Neuspjesi Engleza, Anorthosis otkinuo bod Interu, Werder potopljen kod kuće

Panathinaikos prošetao Bremenom, Interu samo bod

04.11.2008.
u 22:57

Odigrano je četvrto kolo Lige prvaka u skupinama A, B, C i D, a najveće iznenađenje napravio je Panathinaikos koji je u Bremenu slavio 3:0. S iznenađenjima je nastavio i Anorthosis koji je s Interom odigrao 3:3. U derbiju večeri na Anfieldu Gerrard je u 94. minuti iz jedanaesterca donio bod Liverpoolu.

Roma - Chelsea 3:1
Momčad Rome pobijedila je na Olimpicu Chelsea s 3-1 u 4. kolu A skupine Lige prvaka, i tako uzvratila Chelseaju za poraz u Londonu od 1-0 prije dva tjedna…

Nakon nevjerojatne serije od 5 poraza u svim natjecanjima, Roma je napokon prekinula tu neugodnu seriju. Zasluženo je svladala Chelsea, ponajviše zahvaljujući velikoj inspiraciji crnogorskog napadača Mirka Vučinića koji je bio dvostruki strijelac, a njegov drugi, odnosno Romin treći gol u 58. minuti, doista je bio izvanredan. Naime, Vučinić je tada oteo loptu Obiju Mikelu na svojoj polovici, u punom sprintu je po lijevoj strani pretrčao više od pola terena, a potom je pribrano matirao Petra Čecha.

Chelsea je bio bolja momčad u prvih pola sata utakmice, ali je do vodstva u 34. minuti stigao domaćin. Cicinho je ubacio s desne strane, a Panuccija su Chelseajevi igrači ostavili potpuno samog, pa mu nije bilo teško iz blizine podmetnuti nogu na prizemni centaršut i poentirati za 1-0. U 48. minuti Vučinić je sjajno opalio s više od 20 metara u neobranjivo pogodio za 2-0. Nakon toga je izveo već opisanu sjajnu solo akciju za treći gol svoje momčadi, da bi Terry u 75. minuti tek ublažio poraz gostiju, kada je pogodio iz blizine, iako su Romini igrači signalizirali Terryjevo igranje rukom.

Deco je u 81. minuti zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton, jer je prerano izveo slobodni udarac. Treba reći da je u Romi od početka zaigrao i Francesco Totti, što je zacijelo podiglo domaću momčad. Totti je igrao do 62. minute.

Cluj - Bordeaux 1:2
U drugoj utakmici skupine, Bordeax je u gostima svladao rumunjski Cluj, i tako se potpuno vratio u igru za osminu finala. U poprilično izjednačenoj utakmici, strijelci za Bordeaux bili su Gourcuff u 6. i Wendel u 38. minuti, dok je pogodak za domaću momčad postigao Dani u 9. minuti.

Nakon što je 17. momčad Serije A pobijedila vodeću momčad Premiershipa, na ljestvici je sve otvoreno. Chelsea ima 7 bodova, Roma i Bordeaux po 6, a posljednji je Cluj sa 4 boda.

Anorthosis - Inter 3:3
Niti dva tjedna nakon što je u Milanu poražen s minimalnih 1-0, ciparski Anorthosis odigrao je još jednu dobru utakmicu i ovaj puta pred svojim navijačima nakon 3-3 došao do boda protiv Intera...

Dvoboj je počeo onako kako su se gostujući nogometaši nadali - pogotkom u mreži domaćina. Igrala se 13. minuta kada su Interovi nogometaši izborili slobodan udarac na nekih 30-ak metara od suparničkog gola. Zlatan Ibrahimović uputio je direktan udarac koji je vratar domaće momčadi Arian Beqaj tek uspio odbiti do Maria Balottelija koji smireno pogađa za vodstvo talijanskog sastava.

Prvu u nizu kobnih pogrešaka u obrani gostujućih nogometaša čine vratar Julio Cesar i Nicolas Burdisso u 31. minuti. Nedostatak komunikacije donosi loptu pred Cedrica Bardona kojem nije bio problem izjednačiti rezultat.

Uzbudljivo prvo poluvrijeme zaokruženo je s još dva pogotka. Prvo u 44. minuti ubacivanja iz kuta Marco Materazzi koristi za pogodak glavom i povećanje vodstva, da bi prije odlaska na odmor ciparski klub još jednom šokirao talijanskog velikana. U sudačkoj nadoknadi Anorthosisovi nogometaši izvode udarac iz kuta nakon kojeg lopta završava iza Cesarovih leđa. Ali, na kakav način - glavomet u šesnaestercu okončava Esteban Cambiasso koji u loptu glavom šalje na glavu Georgiosa Panagija od kojeg se ona odbija za 2-2.

Novi šok Inter je doživio u 50. minuti, a za pogodak opet mogu kriviti sebe. Ubačaj u kazneni prostor s desne strane Burdisso glavom spušta na noge Nikolaos Frousosa kojem uistinu nije bio problem ciparske navijače još jednom dovesti u stanje euforije. Šesti pogodak na utakmici, za konačnih 3-3 postiže Cruz u 80. minuti.

Werder - Panathinaikos 0:3
U Bremenu je Werder potopljen 3-0 od Panathinaikosa.

Nakon tri remija i utakmice koja im je trebala omogućiti odlazak u osminu finala, njemački klub totalno je podbacio i prepustio gostima da dođu do prve pobjede u skupini B. Sve najvažnije dogodilo se u drugom poluvremenu.

Prvo je u 58. minuti Vangelis Mantzios svojim trećim golom u drugoj utakmici Lige prvaka donio početnu prednost gostima, da bi u 70. minuti Giorgos Karagounis lijepim golom povećao prednost gostiju. Ubačaj iz kuta došao je do napadača Paoa koji s vrha 16-erca silovitim udarcem postavlja 2-0. Završni udarac njemačka je momčad pretrpjela u 83. minuti nakon što u padu Alexandros Tziolis šalje loptu iza nemoćnog Tima Wiesea.

Jurica Vranješ odigrao je 64. minute za bundesligaša i za to vrijeme dva puta je pokušao udarcima ugroziti protivnički gol. Ante Rukavina je pobjedu svoje momčadi odgledao s klupe za pričuvne igrače.

Sporting - Šahtar 1:0
Šahtar hrvatskog reprezentativca Darija Srne upisao je i treći poraz u 4. kolu skupine C nogometne Lige prvaka. Ovaj puta u Lisabonu od Sportinga 1-0...

Srna je odigrao svih 90 minuta u novom posrnuću svog tima, te je tri puta pokušao ugroziti Ruija Patricija na vratima domaće momčadi. Ipak, niti jedan njegov udarac nije niti došao do suparničkog vratara. Dva su završila u bloku Sportingovih igrača, jedan je promašio okvir. Kao i obično, hrvatski je reprezentativac bio požrtvovan i rastrčan (10.48 km), ali malo je to značilo za ukrajinsku momčad, koja je kapitulirala u 73. minuti.

Izglede da će zaigrati u osmini finala portugalskoj su momčadi podarili Marat Izmailov dobrim driblingom i asistencijom, te Derlei koji je u igru ušao samo četiri minute prije poteza odluke. Izailova asistencija pronašla je strijelca na visini bijele točke kojem nije bio problem pogoditi desni donji kut golmana Andrija Pjatova.

Barcelona - Basel 1:1
Barcelona prvi puta ove sezone nije uspjela doći do punog plijena, iako je Lionel Messi učinio sve da očuvaju stopostotan učinak u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka.

Nakon neučinkovitog prvog poluvremena argentinski je genijalac u 62. minuti odigrao dupli pas s Thierryjem Henryjem i loptu s vrha šesnaesterca poslao u mrežu Franca Constanze. Barcelona je bila kudikamo opasnija momčad na travnjaku u Baselu, njeni su nogometaši puknuli 22 lopte prema golu domaćina, Baselovi tek četiri od čega dvije u okvir Barçinog gola. Pokazalo se, nakon šuta Erena Derdiyoka dovoljno tek za - bod.

Dvadesetogodišnji švicarski napadač turskih korijena ušao je u igru u 69. minuti, a samo 13 minuta kasnije postigao pogodak velikoj Barceloni vrijedan boda. Prvog za svoju momčad...

Liverpool - Atletico 1:1
Liverpool i Atletico odigrali su na Anfield Roadu 1-1 u susretu 4. kola u D skupini Lige prvaka, iako su gosti bili blizu pobjedi…

Fernando Torres, koji je prošle godine stigao u Liverpool baš iz Atletica, susret je promatrao iz svečane lože. ''El Nino'' se još nije oporavio od ozljede koljena, zbog koje je propustio i prvi međusobni susret ovih klubova na Vicente Calderonu prije dva tjedna, kada je rezultat također bio bio 1-1. Tada je to bio i realan rezultat, a ovoga puta momčad Atletica može puno više žaliti zbog konačnog rezultata, iako je Liverpool napadao cijelu utakmicu i bio daleko nadmoćnija momčad.

Međutim, bila je to jalova premoć s kojom su gosti uglavnom dosta lako izlazili na kraj, sve do 5. minute sudačke nadoknade, kada je umiješao švedski sudac Martin Hansson i dosudio jedanaesterac za ''Redse'' nakon sudara domaćeg kapetana Stevena Gerrarda i braniča gostiju Pernije. Takva je odluka bila, blago rečeno, vrlo sumnjiva. Gerrard je sam preuzeo izvođenje najstrože kazne, te je preciznim udarcem osigurao bod domaćinu. Bio je to četvrti Gerrardov pogodak ove sezone u Ligi prvaka u četvrtom nastupu.

Momčad trenera Rafaela Beniteza stvorila je malo izrazitih prilika za pogodak, dok je Atletico bio vrlo opasan iz kontranapada. Iz jednog takvog, u 37. minuti, dogodio se i pogodak gostiju. Antonio Lopez je odlično uposlio Maxija Rodrigeza koji je fino primirio loptu, a onda preciznim udarcem matirao nemoćnog Reinu. Liverpool je 22 puta zapucao na gol gostiju, dok je Atletico samo šest puta šutirao na gol Reine.

Marseille - PSV 3:0
Momčad Marseillea ostvarila je prvu pobjedu u Ligi prvaka nakon 13 mjeseci posta. Svladala je na Velodromeu nizozemski PSV s 3-0. Strijelci su bili Kone u 30. minuti, odnosno Niang u 63. i 71. minuti. Marseille je u okvir gola uputio devet udaraca, a gosti samo dva.

Ovakva pobjeda je dvostruko vrijedna za francuskog predstavnika. Osim tri osvojena boda, Marseille je ostvario uvjerljiviju pobjedu nego PSV u njihovom prvom međusobnom susretu u Eindhovenu prije dva tjedna, kada je nizozemski prvak bio bolji s 2-0. To bi moglo biti vrlo važno u borbi za treće mjesto i plasman u Kup UEFA-e, ukoliko obje momčadi završe natjecanje s istim brojem bodova. Teško je da se i jedini i drugi mogu uključiti u borbu za osminu finala lige prvaka, budući da imaju po tri boda, dok su Atletico i Liverpool dosad prikupili već po 8 bodova.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije