Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajduk - Istra 1961 1:1

Pamić: Pola sata smo im puštali! Balakov: Ma neka priča što hoće!

hajduk
Ivana Ivanović/Pixsell
25.02.2012.
u 17:30

- Pa, dva puta su stigli do naših vratiju, prvi korner su imali sredinom drugog dijela - istaknuo je Hajdukov trener.

Ante Vukušić u 89. minuti poravnao je na 1:1, spasio Hajduk od poraza u dvoboju protiv Istre 1961. Tako će opet loše stvari biti gurnute pod tepih, a Krasimir Balakov se čudi i kaže kako nije čuo zvižduke navijača na kraju utakmice. Bijeli su dominirali u prvom dijelu, ali Igor Pamić otkrio je tajnu.

- Ne mogu biti sretan bodom kad smo dobili gol na kraju utakmice. Svjesno smo Hajduku prepustili prvih pola sata, nismo trenirali dan prije utakmice, jer nam Junak u Sinju nije dopustio trening. Kasnije smo bili bolji, a Hajduk nije bio dobar, posebno u drugom poluvremenu – rekao je Pamić.

Balakov se nasmijao na tu Pamićevu konstataciju.

- Može on reći što hoće, ja analiziram ono što je bilo. Pa, dva puta su stigli do naših vratiju, prvi korner su imali sredinom drugog dijela. Oni su igrali potpuno defenzivno. Poslije utakmice možeš pričati što hoćeš - kaže Balakov.

Istra je povela pogotkom Križmana u 53. minuti, asistent je bio Belle. Pamić je u nekoliko dana odigrao 1:1 i s Dinamom i Hajdukom.

- Bolje smo igrali protiv Dinama nego protiv Hajduka, Dinamo sa Sammirom i bez njega nije ista momčad. Dinamova prednost je velika, može ih Hajduk skinuti u Maksimiru, volio bih da se to dogodi radi hrvatskog nogometa, ali čisto sumnjam da će Dinamo sebi dopustiti taj luksuz – rekao je Pamić.

A Balakov je žalio za pobjedom. Njegov plan o pobjedama srušen je na samom početku.

- Žao mi je što nismo pobjedili, znali smo da će biti teško, prvo poluvrijeme bila je jedna momčad na terenu, a to je Hajduk, ne znam gdje je bila Istra. Nisam očekivao da oni mogu igrati tako defenzivno, šteta što nismo uspjeli zabiti gol. Nakon primljenog gola nismo se uspjeli psihički vratiti nekih desetak minuta, ipak je ovo nova momčad, pet novih igrača bilo je u prvoj momčadi. Zadovoljan sam karakterom i moralom igrača, vidi se da nas čeka dosta posla, ali bilo je i dobrih stvari – rekao je Balakov.

Šokirao nas je izmjenom od vodstva Istre od 1:0. Umjesto Ozobića i Gabrića ubacio je napadača Vukovića i klasičnog defenzivca Obšivača. Što ste htjeli s Obšivačem?

- Niste vidjeli da sam ubacio napadača – nije se dao Balakov.

Vidjeli smo. Ali, što ste željeli postići s Obšivačem?

- Želio sam pritisak u sredini terena, a da Andrijašević ide prema naprijed. Zadovoljan sam onim što su napravili igrači, koji su ušli s klupe – rekao je Balakov.

Posebno se pratilo odnos publike prema tamoputom Belleu. Dogodilo se kratkotrajno hukanje sa sjevera u 65. minuti, ali hitro je reagirao sudac Svilokos, preko službenog spikera poručio da neće tolerirati takve ispade, koji se više nisu ponovili.

Inače, Balakov je svoje igrače za bod protiv Istre nakon utakmice "nagradio" polusatnim trčanjem, koje se popularno naziva istezanje.

Publika je na početku utakmice burno pozdravila plavokosog stopera Matu Neretljaka, a tu su još bili Andrijašević, Caktaš, Ozobić i Blažević. Hajduk i formacijski izgleda drugačije, Balakov se odlučio za 4-1-4-1, prema naprijed su niski i brzi Gabrić, Vukušić, Caktaš, Ozobić i Anas Sharbini, još s bokova duboko ulaze James i Lima. Brzo i okomito, to je bio nalog Balakova, tako je Hajduk i igrao. Prema vratima Prskala pucalo se sa svih pozicija, najaktivniji je bio Ozobić, koji je u 13. minuti imao odličnu prigodu, iz okreta je šutirao tik uz vratnicu.

Gabrić je u 16. minuti mogao bolje iskoristiti odličan prodor Anasa Sharbnija, ali umjesto da zabije pogodak iz čiste pozicije pogodio je Istrinog stopera. Šutirao je dvaput i Andrijašević, pa Caktaš... Gabrić je u 40. minuti umalo svladao Prskala. Bijeli su dominirali, Istra je poziciono čak i dobro izgledala, ali bila je bezopasna prema naprijed. Da bi Hajdukova igra u prvom dijelu dobila ocjenu više nedostajao je tek pogodak, koji je u nogometu ipak najvažnija stvar.

Na Poljudu se živio nogomet, preko osam tisuća gledatelja došlo je pozdraviti svoje ljubimce, vidjeti što je to Balakov spremio ove zime. I onda ih je u 53. minuti hladno istuširao Križman. Belle je ubacio, iskusni stoperi bijelih Andrić i Neretljak nisu bili spremni, a Križman je primio loptu i elegantno matirao Blaževića za vodstvo Puljana 1:0. Balakov je hitro mijenjao, u igru ubacio defenzivca Obšivača, valjda samo on zna zašto, i Vukovića. No, primljeni pogodak presjekao je Splićane, a Istra je počela plesti. U 65. minuti Belle je petom proigrao Križmana, koji je u kaznenom prostoru lažnjakom na travu posjeo Limu, ali Blažević je dobro intervenirao.

Tada je krenulo i hukanje sa sjevera. Trajalo je par sekundi, ali odmah je reagirao sudac Svilokos. Prekinuo je utakmicu, a službeni spiker upozorio je navijače da ne koriste neprikladne uzvike, jer utakmica može biti prekinuta. Hukanja više nije bilo, i ono ružno što se čulo, za što nema nikakvog opravdanja, bio je znak nemoći pristaša bijelih prema Belleovoj odličnoj igri. Hajduk se igrački raspao, imao je nekih stihijskih pokušaja Vukovića i Kukoča, ali nije to bio plod smišljenih akcija. Jedina suvisla akcija bio je izjednačujući pogodak Vukušića.

Komentara 47

AR
arjavas
18:04 25.02.2012.

Ovi \"navijači\" ustvari ne kuže da se ustvari oni nalaze iza rešetaka kaveza .

TE
tepčin
17:44 25.02.2012.

Problem je u snijegu! Mislim da je Hajduk trenirao po snijegu!

MA
mastif
20:32 25.02.2012.

ne da guštam nego svršavam jer je hajduk jadan....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije