Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKVA LOVA

Pada svjetski rekord: Ovo je novi najskuplji vratar svih vremena

Alisson Becker
Foto: DPA/Pixsell
1/4
18.07.2018.
u 14:35

Dosad je najskuplji vratar u povijesti nogometa bio Gianluigi Buffon, za kojeg je Juventus 2001. godine platio Parmi 53 milijuna eura.

Vratar Rome Alisson Becker (25) trebao bi karijeru nastaviti u Liverpoolu, objavili su u srijedu britanski mediji. 

Po njima, Liverpool će za Alissona, reprezentativnog vratara Brazila, platiti odštetu od 75 milijuna eura, što je svjetski rekord kad je u pitanju nogometni vratar.

Dosad je najskuplji vratar u povijesti nogometa bio Gianluigi Buffon, za kojeg je Juventus 2001. godine platio Parmi 53 milijuna eura. 

U engleskoj Premier ligi rekordni transfer za golmana ostvario je Brazilac Ederson, kojeg je prošlog ljeta Manchester City doveo iz Benfice za 40 milijuna eura.

Courtois na putu za Real Madrid

Belgijski reprezentativac Thibaut Courtois (26), najbolji vratar SP u Rusiji, trebao bi napustiti Chelsea i prijeći u Real Madrid, objavili su u srijedu francuski mediji.

Vrijednost transfera procjenjuje se na 35 milijuna eura, a Courtois bi sa Realom trebao potpisati četverogodišnji ugovor.


 
Courtois je karijeru počeo u Genku, a 2011. je potpisao za Chelsea. No, odmah je poslan na posudbu u Atlético Madrid gdje je branio tri sezone u odličnoj formi. U ljeto 2014. se je vratio u Chelsea, gdje je također briljirao.

>> Pogledajte i doček vatrenih u Zadru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije