Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pogled Ozren Bonačić

Moglo je i bez penala, ali sad smo u prednosti

Vaterpolo
Foto: HVS
07.08.2015.
u 19:35

Moram priznati da su Grci bolji nego što sam mislio. Imaju odlične šutere sa zadrškom, to im je valjda ostalo od Nikole Stamenića, solidne sidraše..

Uh, bila je to utakmica za živce izgubiti. No, nakon svega sreća je i veća, pobijedili smo Grke i ušli u finale.

I prije peteraca smo ih trebali dobiti jer smo bolji od njih. No, nismo odigrali kako možemo i baš zbog toga ja mislim da nam je otvoren put do zlata. Očekujem, naime, da ćemo u finalu pružiti svoju najbolju igru. A imamo i jednu psihološku prednost: mogli smo ispasti, jer peterci su ipak lutrija, a prošli smo i to nam daje veće izglede u finalu.

Moram priznati da su Grci bolji nego što sam mislio. Imaju odlične šutere sa zadrškom, to im je valjda ostalo od Nikole Stamenića, solidne sidraše... Najkraće rečeno: dobro igraju.

Mi smo prilično loše odigrali u napadu s igračem više, posebno tri takva napada u posljednjoj četvrtini. Nije bilo akcije, sve se svodilo na individualna rješenja. I malo se osjetio nedostatak braniča, posebno nakon što smo ostali bez Bušlje.

Naši su braniči bili isključivani na vanjskim pozicijama, a to se ne smije. Možda su suci bili malo prestrogi prema nama u pojedinim situacijama, ali namjere nije bilo. Ne vjerujem, ne bi nam dali onoliko igrača više u posljednjoj četvrtini da su željeli biti pristrani.

A dok smo igrali dobro, posebno u prvoj i trećoj četvrtini, vidjela se sva raskoš hrvatske reprezentacije. Imamo polivalentne igrače - Muslim može igrati i vanjskog i sidraša, Burić i braniča i sidraša, Lončar također, Obradović gotovo sve - a to daje treneru veliki prostor za manevriranje, može kombinirati.

I imamo tog sjajnog Pavića. Iako su peterci u pravilu lutrija, ja sam nekako 90 posto bio siguran da ćemo biti bolji, da će Josip skinuti barem jedan udarac i tako je i bilo. Nitko ne bi poželio peterce, ali kad smo već na taj način prošli, sada smo u boljoj situaciji.

>> Hobotnica Pavić donio Hrvatskoj finale Svjetskog prvenstva i Rio!

Komentara 4

MT
mladen.turcic
10:23 08.08.2015.

prejaki smo,a sad svi u napad na srbe:-)

PI
pinkec
11:54 08.08.2015.

Ako referi bude OK, imamo priliku, koja se treba iskoristiti!

DH
dalibor.hren
12:16 09.08.2015.

Za penale je isklučivi krivac Tucak: 50 sekundi prije kraja imali smo gol prednosti, igrača više i loptu. U toj situaciji pravi vođa tive time-out. Naš izbornik je šutio ko pi.....!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije