Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MATIJA CAPAR:

Ovo su golovi za mamu koja mi je tri godine u krevet donosila hranu

Matija Capar
Foto: Uefa
02.02.2014.
u 11:10

- Ja zvijezda? Ma kakvi, ima većih zvijezda od mene. Iako stalno dobivam poruke na mobitel i Facebook. Javljaju se prijatelji iz Hrvatske. Posebne su mi one od mojih kadeta u Alumnusu - kaže Capar.

Matija Capar poljubio je kameru nakon što je kao ‘leteći vratar’ postigao treći pogodak u remiju s Češkom koji bi mogao biti presudan na putu u četvrtfinale EP-a. Ne odigraju li Španjolci i Česi (danas u 20.45 sati) 4:4 ili više, svi drugi rezultati Hrvatsku vode dalje. - Sigurni smo da će sve biti korektno - kaže izbornik Mato Stanković koji je u dvije utakmice imao džokera – Matiju Capara (30).

Pet puta osvajao Kutiju

Igrač zagrebačkog Alumnusa dvaput je posljednjim minutama Hrvatskoj donio remi. O Capiju, kako ga od milja zovu u reprezentaciji, u zagrebačkim malonogometnim krugovima čut ćete samo pohvalne priče. Malonogometni put počeo je u Promet Orkanu kao 17-godišnjak. Bilo je to doba kada je družina Mirka Đinkića osvajala prvenstva, kupove i većinu turnira, naravno, i Kutiju šibica. S Nacionalom je u pet godina također osvojio prvenstvo, dva puta kup. Ove godine osvojio je peti put Kutiju. Ozljede koljena i stopala zbog kojih je zamalo prestao igrati očito su prošlost.

Iako je već petnaestak godina na najvišoj malonogometnoj razini u hrvatskim relacijama, Capara je u posljednjih tjedan dana proslavila uloga ‘letećeg vratara’.

- Jako malo stvari se u takvim situacijama događa slučajno. Pa tako i ti pogoci u završnicama utakmica protiv Čeha i Španjolaca za koje smo se pripremali 20 dana. Zaboravlja se da smo s igračem-vratarem na EP-u u Hrvatskoj prije dvije godine dva pogotka zabili i Rusima, Talijane smo lovili do posljednjih sekunda - kaže Stanković.

A nakon svega što je prošao s ozljedama, Matija napokon osjeća olakšanje.

- Ja zvijezda? Ma kakvi, ima većih zvijezda od mene. Iako stalno dobivam poruke na mobitel i Facebook. Javljaju se prijatelji iz Hrvatske. Posebne su mi one od mojih kadeta u Alumnusu. Sada je njihov trener najbolji. No, najdraže mi je zbog mame i tate. Mama mi je tri godine u krevet donosila doručak, ručak i večeru, a prekretnica je bila odlazak u polikliniku Korak u Splitu i terapije kod dr. Ivana Grgureva koje su pokrenule zarastanje metatarzalne kosti - kaže Capar.

Božja providnost

Svoje pogotke Capar smatra Božjom providnošću.

- Ma naravno, već dvije godine organiziram Katoličku ligu u kojoj nastupa 50 momčadi iz zagrebačkih župa. I oni su ponosni zbog mene.

Odvrtio je film posljednjih nekoliko dana.

- Nisam uopće trebao igrati golmana-igrača u prvoj utakmici, ali Grcić nije igrao zbog crvenog kartona, a u drugoj se Marinović ozlijedio. U tim trenucima su mi posljednje tri godine prošle kroz glavu. Kad sam ležao u krevetu i mislio da više neću moći igrati - zaključio je Capar.

>> Stanković: Kad vam se to dogodi dvaput, onda to više nije sreća!
>> Capar opet ušao umjesto vratara i zabio za remi (3:3) protiv Češke!

Komentara 5

Avatar flame
flame
12:22 02.02.2014.

Bravo, Capi!. Župa sv. Josipa i cijela Katolička malonogometna liga su ponosni na tebe!:-)

Avatar Stjepan .
Stjepan .
13:13 02.02.2014.

Bog Vas blagoslovio.

ZI
zigi7darko
14:31 02.02.2014.

E, da svatko radi svoj posao s takvim žarom. Hakleri su posebna vrsta ljudi "pozitivni luđaci". Neopisivo mi je drago zbog Capara, zaplakap bih zajedno s njim. Ne bih želio biti zloćest, no ćesto se vuće neka usporedba između velikogkog nogometa i futsala, iako su to dva totalno rrazličita sporta. Rekao bih da veliki nogomet može igrati gotovo svatko, a futsal samo majstori. Lp

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije