Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VJEČNA KLASA

Ovo što radi Luka Modrić je nevjerojatno, a uskoro će napuniti 37 godina

ESP, UEFA CL, Real Madrid vs Paris Saint Germain
Foto: EXPA/ Pressesports/ Pierre Lahalle
1/3
14.08.2022.
u 10:33

Hrvatskog kapetana Luku Modrića Uefa je smjestila na peto mjesto najboljih u Europi, a za Zlatnu loptu nominirao ga je France Football

Ako netko u nogometnom svijetu i dalje plijeni pozornošću, onda je to hrvatski kapetan Luka Modrić. Osim što je prije koji dan s Real Madridom uzeo trofej europskog Superkupa, i sada ima razloga za slavlje.

Naime, legendarni veznjak našao se među najboljima u izboru za Uefinu nagradu za najboljeg nogometaša godine. Na popisu nominiranih završio je na petom mjestu s 52 boda, dva manje od četvrtoplasiranog Poljaka Roberta Lewandowskog. Lukin suigrač Karim Benzema veliki je favorit za osvajanje ove nagrade. Francuz je u sezoni 2021./2022. zabio 44 gola u 46 nastupa za madridski klub, a s kraljevskim klubom osvojio je i španjolsko prvenstvo.

Ovo priznanje, koje nagrađuje najboljeg igrača na kontinentu bez obzira na njegovu nacionalnost, bit će dodijeljeno 25. kolovoza tijekom ždrijeba grupne faze Lige prvaka.

Osim toga, France Football je objavio popis nogometaša nominiranih za Zlatnu loptu, najprestižniju individualnu nagradu u svijetu nogometa, a među 30 nominiranih našao se također Luka Modrić.

Ovo mu je peta nominacija u karijeri, a jednom je, 2018. godine, nagradu i osvojio te je tako tada prekinuo dominaciju Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

Modrić je prošle sezone osvojio španjolsko prvenstvo i Ligu prvaka, izabran je u najbolju momčad sezone u Ligi prvaka, a Marca mu je dodijelila titulu Realove legende, najveće medijsko priznanje koje igrač Reala može osvojiti.

Inače, on je jedini nogometaš u povijesti koji je u jednoj sezoni osvojio Zlatnu loptu, titulu za najboljeg igrača Svjetskog prvenstva i titulu za najboljeg igrača Europe.

Modrić će u rujnu napuniti 37 godina i drugi je najstariji igrač na popisu, stariji od njega je samo Cristiano Ronaldo koji je već zagazio u 38. godinu i ima pet Zlatnih lopti. Samo njih dvojica s popisa imaju u karijeri osvojenu ovu nagradu.

Pored njih, na popisu je još 28 nogometaša, među njima su Thibaut Courtois, Karim Benzema, Mohamed Salah, Robert Lewandowski, Kylian Mbappé, Erling Haaland... Zanimljivo je da Lionel Messi nije upao među 30 najboljih i to prvi put nakon 16 godina, a čak sedam puta je u izboru slavio.

Podsjetimo da je Modrić produžio ugovor s Real Madridom do 2023. godine, a trener Carlo Ancelotti itekako računa na njega ove sezone.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije