Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ekskluzivno

Ovo smo čekali – Spektakularni UFC 196 donosi: McGregor vs. Diaz, Holm vs. Tate!

Fight Channel
Fight Channel
02.03.2016.
u 12:45

UFC 196 je trebao donijeti obračun Conora McGregora i Rafaela Dos Anjosa kojim bi irski prvak dobio šansu ujediniti dva UFC pojasa i time se upisati u knjigu najvećih boraca elitne svjetske MMA promocije u povijesti. No, ozlijeđenog šampiona u lakoj kategoriji je u posljednji čas zamijenio veteran Nate Diaz. Kada još znate da će se dvoboj održati u velter kategoriji, koja je dvije divizije iznad one McGregoru prirodne, ali i da će kao uvod poslužiti okršaj Holly Holm i Mieshe Tate koji za ulog ima pojas u ženskoj bantam kategoriji, svjesni ste da je ovo priredba koja se jednostavno ne propušta.

UFC 196 pogledajte u noći sa subote na nedjelju, 6. ožujka s početkom u 04:00 sata iza ponoći. Dakako, ekskluzivno na Fight Channel PPV-u i FightChannelTV.com-u!

Nate umjesto RDA-a!

Čelnici UFC-a su se, nakon što je prije nekoliko dana Rafael Dos Anjos slomio kost u stopalu na jednom od posljednjih treninga, odlučili na komercijalni pristup. To je u posljednje vrijeme uglavnom pravilo, a rjeđe iznimka kada govorimo o elitnoj promociji. Tako je šansu u “main event” UFC-a 196 iznenađujuće dobio Amerikanac Nate Diaz. Iako je bilo puno ozbiljnijih kandidata koji se natječu ili u pero ili u lakoj diviziji, očito je da se Dana White vodio mirisom novca. Svjestan da će upravo okršaj ova dva brbljavca donijeti najviše prodanih PPV-a, Diaz je dobio šansu života što je očekivano razljutilo neke druge borce koji su očekivali da će biti u prednosti. Zbog premalo vremena za Diaza za skidanje kilograma, meč će se održati u diviziji do 77 kila što je još jedan raritet jer je McGregor šampion perolake kategorije.

Da ne bi bilo zabune, Nate Diaz je vrhunski borac koji se može pohvaliti i pobjedama protiv boraca kao što su Cerrone, Maynard, Davis, Gomi ili Miller. Također je u posljednjem meču doslovce deklasirao Michaela Johsona demonstriravši mu besplatnu lekciju iz boksa, no, dojam je ipak kako je Diaz dobio šansu zbog velikih usta, a ne zbog svoje neosporne kvalitete.

Bilo kako bilo, već je prva press konferencija na kojoj su sudjelovala oba glavna protagonista UFC-a 196 izazvala nezapamćen interes, pa ne treba uopće sumnjati da će ovaj “zanimljiv” potez uroditi plodom, ili prevedeno – dobrom prodajom PPV-a.

Spomenimo i to da je 27-godišnji Irac i dalje neporažen u UFC-u uz sedam čistih pobjeda, od čega je tek ona protiv Hollowayja stigla sudačkom odlukom. Sve ostale pobjede, uključujući i posljednju protiv Josea Alda, ubilježio je nokautom. Što reći osim – vrlo impresivno!

Tate drugi put u lovu na titulu

Već smo spomenuli da ćemo u “co-main eventu” vidjeti dvoboj za naslov prvaka ženske bantam kategorije između Holly Holm i Mieshe Tate. Bit će to prva obrana naslova za nekadašnju svjetsku boksačku prvakinju nakon što je šokirala svijet prebivši do tada neprikosnovenu Rondu Rousey. Tate će ovo biti druga prilika da se domogne vrijednog pojasa nakon poraza od Ronde Rousey na UFC-u 168. Upravo je taj meč bio prekretnica karijere za Tate koja je krenula još čvršće te je u narednih pet dvoboja ubilježila jednako toliko pobjeda. Upravo su posljednje dvije, protiv Sare McMann i Jessice Eye, uvjerile Danu White da joj pruži još jednu šansu.

Holm, s druge strane, ima znatno manje MMA iskustva od svoje izazivačice, a u elitnoj promociji je odradila tek tri dvoboja. Ono što joj svakako ide na ruku je neviđeni talent koji je vidljiv svakim novim ulaskom u borilište. Od mršave pobjede protiv Pennington, do nešto uvjerljivije protiv Reneau, pa sve do detroniziranja Rousey onim brutalnim “high kickom”. Holm je i dalje neporažena u svojoj MMA karijeri, a od deset pobjeda, čak osam je stiglo nokautima što je svakako upozorenje za Tate. Ipak, ovo će biti vjerojatno i teži zadatak za aktualnu prvakinju od onog kada je napadala pojas. I dok se Ronda pokazala kao amaterka na njenom boksačkom terenu, Tate je puno kompletnija borkinja te bi kao takva mogla biti veća enigma od slavne Ronde.

Puno velikih imena zapelo u uvodnim borbama

Kada imate ovakva dva dvoboja na čelu popisa borbi, ostatak mečeva može biti nešto “mršaviji” što ovaj zapravo i nije slučaj. UFC 196 donosi čak dva dvoboja u poluteškoj kategoriji boraca koji su u velikom uzletu. Gian Villante će snage odmjeriti s Ilirom Latifijem, a Corey Anderson s Tomom Lawlorom. U drugom ženskom meču glavnog dijela večeri ćemo vidjeti dvoboj Amande Nunes i Valentine Shevchenko. Spomenimo i da su u uvodnim dvobojima zapeli Erick Silva, Brandon Thatch i Vitor Miralnda. Ipak, šokira da čelnici UFC-a meč Diega Sancheza i Jima Millera nisu “gurnuli više” s obzirom na reputaciju ove dvije MMA legende.

UFC 196: Diaz vs. McGregor

Nate Diaz vs. Conor McGregor
Holly Holm vs. Miesha Tate
Ilir Latifi vs. Gian Villante
Corey Anderson vs. Tom Lawlor
Amanda Nunes vs. Valentina Shevchenko

Uvodne borbe:

Erick Silva vs. Nordine Taleb
Jim Miller vs. Diego Sanchez
Darren Elkins vs. Chas Skelly
Marcelo Guimaraes vs. Vitor Miranda
Jason Saggo vs. Justin Salas
Julian Erosa vs. Teruto Ishihara
Siyar Bahadurzada vs. Brandon Thatch

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije