Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIDEO DANA

Ovo pogađa dušu: Zamislite što bi dao da i sada može biti uz svog plavookog dječaka

Mick Schumacher
Foto: Twitter
1/5
02.12.2020.
u 14:22

Video je u samo tri sata pogledalo oko pola milijuna ljudi

Mick Schumacher, 21-godišnji sin proslavljenog sedmerostrukog svjetskoga prvaka Michaela Schumachera, od sljedeće će godine upravljati Haasovim bolidom u svjetskom prvenstvu formule 1, potvrdila je u srijedu američka momčad.

Mick Schumacher je s Haasom potpisao višegodišnji ugovor, a na putu je da postane prvakom u formuli 2  budući da dvije utrke prije kraja ima 14 bodova prednosti pred najbližim konkurentom. 

- Mogućnost da ću se sljedeće godine naći na startu utrke formule 1 čini me ostavlja bez teksta. Oduvijek sam vjerovao da ću ostvariti svoj san o formuli 1 - izjavio je Mick Schumacher koji će sljedeće godine voziti za momčad Haasa uz Rusa Nikitu Mazepina.

Njih će dvojica zamijeniti Danca Kevina Magnussena i Francuza Romaina Grosjeana, a tim je povodom službena stranica formule 1 objavila dirljivu snimku nastalu 2000., kada je Mick bio star samo godinu dana.

Na njoj ga možemo vidjeti u društvu svog slavnoga oca kako po prvi puta u životu dodiruje volan. Zapis je u samo tri sata pogledalo oko pola milijuna ljudi.

Francuz je danas napustio bolnicu s lakšim ozljedama na obje šake, opečene u teškoj nesreći prije tri dana na VN Bahraina, kada je probio zaštitnu ogradu svojim bolidom koji se pritom prepolovio, a dio u kojem je ostao se zapalilo.

Schumacher će za upravljač Haasa imati prilike sjesti već sljedeći tjedan na prvom slobodnom treningu za Veliku nagradu Abu Dhabija.

- Formula 2 već dugo služi kako bi talentirani vozači pokazali što mogu, a ove godine smo svjedočili jednoj od najkompetitivnijh sezona. Čvrsto vjerujem da je Mick zaslužio priliku za promociju u formulu 1 na temelju svojih nastupa - izjavio je vođa Haasove momčadi Guenther Steiner.

Mickov otac Michael Schumacher povukao se sa staze 2012. kao vozač Mercedesa, a 2013. je na skijanju doživio tešku nesreću. Tog je kobnoga dana nastradao na u francuskim Alpama. Odlutao je sa skijaške staze i glavom udario glavom u stijenu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije