Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan D

Olmo oduševio stavom u najavi utakmice: Ovo je sve što sanjamo

Konferenciaj za medije uoči Šahtara
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/5
05.11.2019.
u 19:36

Od prošle nedjelje i derbija s Osijekom zbog ozljede gležnja je izvan stroja Gojak. Problema imaju i Ademi, Kadzior te Gavranović.

Premda su do kraja natjecanja po skupinama Lige prvaka još tri kola ispred nogometaša Dinama možda je i ključan dvoboj u borbi za plasman u osminu finala, u kojem u srijedu (21 sat) na Maksimiru dočekuju ukrajinski Šahtar.

Hrvatski prvak bi u srijedu pobjedom protiv Šahtara praktički osigurao treće mjesto u skupini koje vodi u Europsku ligu, ali i napravio veliki korak prema osvajanju druge pozicije koja osigurava osminu finala elitnog europskoga natjecanja iza sigurnog pobjednika skupine Manchester Cityja.

Modri bi u tom slučaju uoči zadnjih 180 minuta imali tri boda više od Šahtara te bili bolji u međusobnom omjeru.

- Tko će pobijediti? Nadam se mi. Nas zanima samo pobjeda - poručio je trener hrvatskog prvaka Nenad Bjelica uoči sutrašnjeg ogleda.

- Očito je neka sudbonosna utakmica kada vas ima toliko - dodao je Bjelica sa smiješkom kada je ugledao mnoštvo novinara na stadionu Maksimir.

- Drago mi je da smo privukli pažnju i navijača i novinara. Vjerujem u našu dobru partiju kao protiv Atalante i u Harkivu protiv Šahtara. Spremni smo, mentalno i fizički. Svježi smo, motivirani i opušteni.

Bjelica je istaknuo kako njegova momčad ne osjeća pritisak uoči utakmice koja može gurnuti Dinamo na rub plasmana u osminu finala.

- Sutra će igrati dvije ravnopravne momčadi, oni imaju više iskustva, no vjerujem da će naša volja, želja i agresivnost prevagnuti, da ćemo biti bolji u nekim detaljima.

Novinare je zanimalo misli li Bjelica da su Ukrajinci u prvom susretu podcijenili Dinamo.

- Ne znam jesu li nas podcijenili. Mi ćemo biti agresivni kao i u Harkivu, nadam se da ćemo i u napadu biti efikasni, a u obrani malo koncentriraniji.

Na pitanje što bi želio promijeniti u odnosu na prvu utakmicu, Bjelica je naglasio kako se nada da će njegova momčad imati malo više koncentracije u obrani.

- Šahtar ima vrhunsku momčad, odlične pojedince koji mogu jednim potezom riješiti utakmicu. Moramo podići nivo koncentracije.

Bjelica nije želio otkriti karte kojima će se suprotstaviti Ukrajincima.

Od prošle nedjelje i derbija s Osijekom zbog ozljede gležnja je izvan stroja Gojak. Problema imaju i Ademi, Kadzior te Gavranović. Niti u suparničkim redovima ne vlada idila glede zdravstvene situacije.

- I mi i Šahtar imamo dovoljno kvalitetnih igrača. Jedini i drugi možemo te nedostatke kompenzirati - dodao je trener Dinama.

Jedna od glavnih uzdanica momčadi Nenada Bjelice, sjajni španjolski veznjak Dani Olmo, uvjeren je kako Dinamo u srijedu ima veliku priliku pobijediti Šahtar i načiniti možda i ključni korak prema plasmanu u osminu finala Lige prvaka.

- Atmosfera u momčadi je super. Dobro smo se pripremili, u pobjedničkom smo nizu. Ispred nas je utakmica za povijest, svaki igrač sanja ovakvu utakmicu. Pružit ćemo sve od sebe - kazao je mladi Španjolac.

Olmo je istaknuo kako je Šahtar odlična momčad i naglasio kako Modri moraju igrati bolje nego u Harkivu ukoliko žele izboriti pobjedu. - Odlučivat će detalji - kazao je Olmo koji je u prvom susretu u Harkivu, koji je završio 2:2, zabio prvi gol za Dinamo.

Olmo je ove sezone, računajući i kvalifikacije, zabio već četiri gola u Ligi prvaka te još dva u Prvoj HNL.

Komentara 6

PR
prajdali100
20:35 05.11.2019.

Mladi Španjolac koji dođe u Hrvatsku,nauči naš jezik,mladić koji daje sebe na terenu...Šešir do poda.

ZR
Ze Roberto u
20:24 05.11.2019.

Pa nemojte sumnjati u Dinamo....ova ekipa pobjeđuje sigurno u sutrašnjoj utakmici!!

IL
ilijan1a
21:38 05.11.2019.

Ajmoooo Dinamoooooo 💙

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije