Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIKOLA JURČEVIĆ:

Ovo je šok, bolno otrežnjenje! Paraliza momčadi prouzročila je debakl

Hrvatska Španjolska
Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL
1/6
12.09.2018.
u 12:49

– Realno, mi smo sa svojim rezultatom na SP-u poremetili nogometnu hijerarhiju, uzeli smo poziciju koja je inače rezervirana za velike i sad su ti veliki željni rehabilitacije.

Dogodi se u nerijetko u tenisu da netko izgubi set sa 6:0, ali u nogometu to baš nije čest slučaj. A u Elcheu nije igrao Nadal na svom tlu protiv nekog anonimnog igrača, već je igrala nogometna reprezentacija, igrala je Hrvatska, aktualni viceprvak svijeta. I teško stradala s teniskom ‘kvrgom’.

Sve dublje u frustraciju

– Ovo je šok, bolno otrežnjenje jer stigao je najteži poraz u povijesti naše reprezentacije, pogotovo jer je stigao nakon Svjetskog prvenstva na kojem su nas naši igrači tako razveselili – kazao je Nikola Jurčević koji je i sam iskusio težak poraz, bio je na klupi sa Slavenom Bilićem kada je Hrvatska stradala od Engleske s 1:5. O jučerašnjoj predstavi, ako je se tako može nazvati, rekao je:

– Uh, pokazalo se kako jedna utakmica dugo traje. Prvih 20-ak minuta igrali smo dobro, po mojem mišljenju bili smo i bolji od Španjolske, imali smo dvije velike prilike. No, što nam to sada znači, pomalo je i deplasirano govoriti o tome dijelu igre kad je utakmica završila sa 6:0. Nakon što je Španjolska povela, mi smo nestali i mogli samo do kraja moliti Boga da rezultat ne bude još gori. Španjolci su počeli igrati sjajno, pogotovo pozicijski, a mi smo iz minute u minutu išli sve dublje u frustracije.

>> Pogledajte i što je Modrić rekao nakon poraza u Španjolskoj

Možda mentalno nismo bili spremni za utakmicu nakon svega u Rusiji, a Španjolci jesu s obzirom na to da su tamo podbacili i tražili iskupljenje?

– Realno, mi smo svojim rezultatom na SP-u poremetili nogometnu hijerarhiju, uzeli smo poziciju koja je inače rezervirana za velike i sad su ti veliki željni rehabilitacije. I treba biti oprezan jer će i drugi gristi protiv nas, već u sljedećem kolu ovog natjecanja to su Englezi – upozorio je Jurčević.Kako ste se vi nosili s porazom 1:5 na Wembleyu?

– I tada je to bio šok koji utiče na samopouzdanje. Nije nam bilo lako. Možda je ovaj poraz još teže pao jer mi tada nismo bili svjetski viceprvaci, a ta pozicija nosi još veću odgovornost i breme. Ali, u nogometu se sve brzo okrene, sve već protiv Engleske može izgledati drukčije. Pa gubili su i drugi ovako, Brazil je od Njemačke na SP-u kod kuće dobio sedam komada, Španjolska je prije SP-a zabila Argentini šest golova, a i dalje su Brazil i Argentina reprezentacije s ugledom. Naravno da je sad teško, ali mislim da ovaj poraz treba doživjeti kao loš dan. Igrači i izbornik toliko su nas uveseljavali na SP-u i koliko god je ovaj poraz bolan za naciju, dajmo im kredit i šansu da se vrate. Jer mi i dalje imamo kvalitetu. Dogodio se takav dan, dogodila se kolektivna paraliza koja nas je stajala debakla. No sad se treba dići i vratiti, s Engleskom će to biti velika utakmica iako se igra bez gledatelja.

Treba ovo zaboraviti

Oprostili su se Mandžukić, Subašić i Ćorluka, ozlijeđeni su Lovren, Kramarić, Rebić. Ipak je to drukčiji kadar nego u Rusiji?

– To su odlični igrači, ali mi smo igrali s vrlo jakom momčadi i ne možemo sad žaliti za onima kojih nema, imamo mi i sad dobru širinu. Teško je sad naći lijepe riječi nakon 0:6 poraza, ali takav je nogomet, treba ovo ostaviti iza sebe i gledati dalje, na velike utakmice koje su pred nama, posložiti se – pokušao je tražiti malo svjetla u tunelu Jurčević.

Valjda će ga Dalić naći i ‘'oduzeti servis'’ suparniku, a riječ je o Englezima za mjesec dana.

>> Pogledajte i Dalićevu reakciju nakon utakmice

Komentara 15

TT
TTjac
13:31 12.09.2018.

Ne može se uspoređivati individualni i ekipni sport. Naš problem je kratka klupa, jer za top društvo treba puno više vrhunskih igrača, koji mogu brzo uletiti umjesto povrijeđenih, u slaboj formi ili indisponiranih. Klupski nogomet nam je koma, a on proizvodi igrače. Sve što vrhunski proizvedemo pre brzo predajemo jer u HNLu nemaju što tražiti. Igrači u nacionalnoj ligi se bolje upoznaju i povezuju nego kad ih skupljaš po Europi i onda je teško na jednom okupljanju stvoriti timski duh. Zbog svega toga nevjerojatni usponi i padovi će se događati. Puno je lakše doći na vrh, nego se na njemu održati. Zato su Kostelići najveći sportaši koje smo ikada imali.

SA
sargu123
13:25 12.09.2018.

Svakome se može desiti. Nije kraj svijeta. Predsjednica će svakome po pusu dati i sve će biti u redu.

DU
Deleted user
13:35 12.09.2018.

Hahhahaha kolektivno zamuckivanje i traženje izlika. Da ste slučajno pobijedili ne bi se skidali s naslovnica 3 dana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije