Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi hrvački as

Ovo je medalja za mog nedavno preminulog oca Roberta

16.04.2019.
u 11:14

Posljednji put razgovarao sam s ocem prije turnira u Iranu. Dovezao me u zračnu luku i tu smo razmijenili posljednje riječi

Nakon samo dva mjeseca i vrlo konfuznog nastupa na zagrebačkom Grand Prix turniru, 27-godišnji član zagrebačke Lokomotive hrvač Dominik Etlinger (72 kg) odradio je najbolji turnir u karijeri i na EP-u u Bukureštu osvojio prvu veliku seniorsku medalju.

No, i za jedno i za drugo postoji logično, ustvari, i vrlo emotivno objašnjenje. U veljači je Dominik nastupao još pod vrlo snažnim dojmom nedavne smrti svog oca Roberta, a u Bukureštu je cijeli svoj nastup posvetio upravo svom pokojnom tati.

U Iranu doznao za infarkt

– Moje misli na oca, koji me pratio cijelu moju hrvačku karijeru, dale su mi dodatnu snagu. Više nego išta bih volio da je sada tu sa mnom – kazao je brončani Dominik prigodom dočeka u zagrebačkom restoranu Oliva.

Ispričao nam je i kako su izgledali njegovi posljednji trenuci s ocem i zašto su svi odlasci iz zagrebačke zračne luke za njega emotivni.

– Posljednji put razgovarao sam s ocem prije turnira u Iranu. Dovezao me u zračnu luku i tu smo razmijenili posljednje riječi.

Da mu je otac doživio infarkt, saznao je u toj dalekoj zemlji.

– Kada sam odlazio na ovaj put, bilo mi je teško jer nije bilo oca da me odveze u zračnu luku, već sam morao zvati taksi. Nije bilo njegovih dobrih želja za moj dobar nastup, nego sam čuo taksista kako izgovara svotu od 95 kuna. Puno sam o tome razmišljao uoči EP-a.

A zbog oca je umalo postao nogometašem.

– Otac je posljednjih 20 godina radio u NK Lokomotivi, uglavnom s mlađim uzrastima. Tako sam i ja počeo igrati nogomet, branio sam, no onda je trener Damir Petravić vidio da imam snažne ruke pa mi je preporučio da odem na trening hrvanja. To sam i učinio i na treningu Metalca na KIF-u zavolio hrvanje.

Zavolio je Dominik i Igora Petrenka, bjeloruskog trenera kojeg je angažirao Hrvatski hrvački savez.

– Hvala Savezu što su doveli Petrenka i nadam se da će ostati s nama što dulje. To je ono što je meni nedostajalo da se od borca koji je osvajao medalje na velikim natjecanjima mlađih uzrasta, a bio sam europski juniorski prvak, pretvorim u trofejnog seniora. Kada sam u borbi za broncu gubio od Armenca 1:3, jedan njegov savjet bio je dovoljan da preokrenem borbu u 4:3 i osvojim broncu. A kazao mi je da moram preuzeti više rizika, po cijenu bodovnog debakla.

Stvara se novi šampion

Petrenkovim efektom zadovoljan je i direktor svih reprezentacija Vlado Lisjak koji je 1984. osvojio olimpijsko zlato (67 kg) u sličnoj kategoriji u kojoj Etlinger želi nastupiti u Tokiju (68 kg) dijelom i zbog toga što je u višoj kategoriji (77 kg) afirmirani Božo Starčević.

– Naš cilj je napraviti novog šampiona jer ja sam olimpijsko zlato osvojio prije 35 godina i premda je to bilo jako davno, to se i danas stalno spominje. To vam je tako, olimpijske medalje nikad ne blijede, a trebaju nam bi naš sport dobio na publicitetu. Vidjeli ste i sami kakav je publicitet dobilo veslanje od kada imaju braću Sinković.

Mi već deset godina osvajamo medalje, a sada se nadamo da ćemo između svih tih naših boraca dobiti i nekog velikog šampiona. Inače, Etlinger je šesti hrvatski hrvač od samostalnosti koji se može pohvaliti europskom seniorskom medaljom. Prije njega u tome su uspijevali Neven Žugaj, Tonimir Sokol, Nenad Žugaj, Božo Starčević i Ivan Lizatović.

Ključne riječi

Komentara 3

KA
kajinx
11:37 16.04.2019.

Hvala Dominik Etlinger za sve muke i trud koje si uložio da uspiješ. Moja duboka sućut, tvoj tata će uvijek biti uz tebe.

BR
branka1958
11:55 16.04.2019.

Cestitam na medalji. Djed mu je isto bio trener u Nk Lokomotiva .

ME
meditrad
08:29 24.04.2019.

Čestitka.Uvijek podržavam amatere koji postižu rezultate.Bravo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije