Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI MAKSIMIR

Ovo je istina o izgradnji spektakularnog i novog Dinamova stadiona

Maksimir stadion
Foto: GNK Dinamo
1/3
13.04.2021.
u 07:00

Ovo je ipak samo još jedan politički trik uoči izbora, odnosno skretanje pozornosti s pravosudnog procesa u Dinamu koji je završen, odnosno novog koji će uskoro početi.

Zagrebu treba novi stadion. Metropola srebrne reprezentacije svijeta mora imati dostojan stadion. Najbolji hrvatski klub zaslužuje novo zdanje, a ne sadašnje maksimirsko ruglo. I to ne bi trebalo biti sporno. No, zaista je “fantastičan” tajming Dinamove najnovije inicijative, odnosno apela za gradnju stadiona.

Usred afere koja trese maksimirski klub zbog pravomoćnosti presude međugorskom bjeguncu i dugogodišnjem gazdi Dinama, u Maksimirskoj 128 su brže-bolje naručili nacrt ahitekta Otta Barića, i odjednom smo dobili rješenje od 60 milijuna eura koje bi zaista izgledalo spektakularno, sudeći prema fotografijama nacrta i istaknutoj cijeni.

I plavom puku, odnosno navijačima Dinama, koji zaslužuju bolji komfor na stadionu svoga voljenoga kluba, odmah su se zasjajile oči. Je li moguće da će gradnja stadiona napokon početi? Sudeći po iskustvu iz prošlosti, malo morgen!

Zanimljivo, autor idejnog rješenja stadiona je Otto Barić, arhitekt koji se baš prije koji dan pojavio na listi kandidatkinje za gradonačelnicu Zagreba Jelene Pavičić Vukičević iz Stranke MB 365. Iste one stranke koja je godinama odbijala krenuti u gradnju stadiona. Slučajnost? Kaj god!

Gradnja novog stadiona već se 20-ak godina koristi kao sjajan trik prije izbora. Nažalost, uvijek s figom u džepu, pa sam uvjeren da će identično biti i sada.

A postavlja se i pitanje tko će to izglasati da Dinamo dobije dugogodišnju koncesiju na zemljište stadiona. I treba li se takvo skupo zemljište zaista dati na upravljanje klubu čiji je dugogodišnji čelnik osuđenik za kriminal. A ta ista uprava kluba i dalje tvrdi da je Zdravko Mamić nevin i da nije radio ništa protuzakonito.

A bez dobivanja dugogodišnje koncesije na zemljište, Dinamo neće moći dobiti kredit od banaka za gradnju stadiona. I tako dolazimo do zaključka da je ovo ipak samo još jedan politički trik uoči izbora, odnosno skretanje pozornosti s pravosudnog procesa u Dinamu koji je završen, odnosno novog koji će uskoro početi.

Ključne riječi

Komentara 44

Avatar grbadeva
grbadeva
07:37 13.04.2021.

Čim se ppojavi suvisla i ostvariva ideja odmah počinje sabotaža i podmetanja. Samo naprijed.

DU
Deleted user
08:23 13.04.2021.

Prije nego su Mamići osuđeni i dok je još pok. gradonačelnik bio na čelu grada, HRT je napravio Otvoreno na temu izgradnje nacionalnog stadiona u koje su pozvali razne goste,ali nikoga iz Dinama. Nakon te emisije je isto kao i sada od strane Dinama rečeno da su spremni ući u gradnju novog stadiona ako im grad da koncesiju ili vrati oduzeto zemljište. Dok se HNS jasno ogradio od ideje gradnje bilo kakvog stadiona koji bi služio samo reprezentaciji. Dakle stadion je gradu Zagrebu potreban, nebitno na kojoj lokaciji, ali na njemu mora igrati Dinamo kao najuspješniji klub i eventualno još koji klub uz njega. Što se tiče tajminga ovakve objave ja mislim da bolji nije mogao biti ako se misli ozbiljno. Dinamo se izjasnio, neka se izjasne i kandidati za gradonačelnika i za mjesec dana će se vidjeti da li se ovdje radi o nekakvim trikovima Dinamove uprave ili misle ozbiljno. Isto vrijedi i za g. Otta.

DU
Deleted user
09:07 13.04.2021.

Ako je Grad Sveta Nedelja dalo pravo građenja Rimac automobilima za gradnju tvornice, zašto Grad Zagreb nemože dati primjer Dinamu pravo građenja za gradnju Stadiona? Rimac nije morao kupiti zemljište, ca 200.000m2 što je velika stvar. Da je morao kupiti zemljište vjerojatno ništa ne bi bilo od svega toga... Ovo je dobar primjer za Velike Investicije no ovo se mora regulirati na državnoj razini a ne da neki lokalni šerif može kočiti ovakve projekte! Bilo to i lokalni šerif grada Zagreba...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije