Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLIT 2021.

Ovo je hrvatska realnost kad dođe na Europsko prvenstvo bez najvećih zvijezda

Zagreb: 70. memorijal Borisa Hanžekovića, bacanje diska, žene
Igor Kralj/PIXSELL
10.05.2021.
u 18:35

U ekipnom poretku kod seniora prva je Njemačka s 4489 bodova, a Hrvatska je bila osma s 3910 bodova.

Kada je Split dobio domaćinstvo Europskog bacačkog prvenstva računica je bila jasna - tri medalje. No, naše bacačke zvijezde na kraju nisu nastupile - Sandra Perković (disk) i Filip Mihaljević (kugla) zbog ozljeda, dok se Sari Kolak (koplje) ovo natjecanje nije uklapalo u plan i program.

I upravo je u Sarinoj disciplini Poljakinja Maria Andrejczyk ostvarila senzacionalni rezultat. Pobijedila je bacanju kolja s hicem 71,40 metara što je treći svjetski rezultat svih vremena. U bacanju diska pobijedila je Portugalka Liliana Cá sa 62,80 metara, a samo jedan centimetar manje bacila je druga Portugalka Irina Rodrigues. Marija Tolj osvojila je peto mjesto s hicem od 59,52 metara. Martin Markovića u istoj disciplini bio je šesti (62,30 m). Veronika Šokota, iako još mlađa juniorka, u konkurenciji mlađih seniorki u bacanju koplja osvojila šesto mjesto (54,24 m).

U ekipnom poretku kod seniora prva je Njemačka s 4489 bodova, a Hrvatska je bila osma s 3910 bodova. Kod seniorki pobijedila je Poljska s 4549 bodova, dok je Hrvatska deseta s 3799 bodova). Kod mlađih seniorki Hrvatska je bila peta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije