Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBOR ESPN-a

Ovo je 100 najpoznatijih sportaša, Đoković 20., a je li Modrić trebao biti na višem mjestu?

Foto: REUTERS/PIXSELL
1/5
16.03.2019.
u 13:13

I dok u prvih pet prevladavaju nogometaši, od šestog do desetog mjesta nalaze se tenisači (6. Roger Federer i 8. Rafael Nadal), sedmi je igrač kriketa, Indijac Virat Kohli, deveti je košarkaš Steph Curry, a deseti golfer Tiger Woods

Američki ESPN provodi svake godine anketu o 100 najpoznatijih sportaša na svijetu. 

Ono što se koristi u odlučivanju o najpoznatiji je koliko sportaša guglaju, kakve sponzorske ugovore imaju i koliko pratitelja ih prati na društvenim mrežama.

Na prvom mjestu se našao Portugalac Cristiano Ronaldo. Napadača Juventusa na društvenim mrežama prati oko 148 milijuna ljudi. Na drugom mjestu je košarkaš LA Lakersa LeBron James kojeg na društvenim mrežama prati 45,3 milijuna, a treći je Ronaldov najveći rival posljednjih deset godina, Leo Messi

Njega prati 103 milijuna ljudi, ali mu je dio sponzorskih ugovora manje vrijedan od LeBronovih. U pet najpoznatijih su se smjestili i Neymar te Conor McGregor.

I dok u prvih pet prevladavaju nogometaši, od šestog do desetog mjesta nalaze se tenisači (6. Roger Federer i 8. Rafael Nadal), sedmi je igrač kriketa, Indijac Virat Kohli, deveti je košarkaš Steph Curry, a deseti golfer Tiger Woods

Foto: Screenshot/ESPN

Dvadeseto mjesto zauzeo je Novak Đoković, a naš kapetan Luka Modrić koji je prošle godine osvojio nagradu za najboljeg igrača SP-a i Zlatnu loptu našao se na 60. mjestu. Njega na društvenim mrežama prati 16.1 milijuna ljudi, a od sponzora je zaradio malo više od 5 milijuna dolara. 

Zanimljivo je da su se ispred Modrića našli njegov suigrač iz Real Madrida Karim Benzema na 58. i nogometaš Chelseaja Eden Hazard. Iza Luke su dva Brazilca, Philipe Coutinho i David Luiz.

Cijelu listu možete pogledati ovdje

>> Pogledajte tko su najplaćeniji nogometaši svijeta

 

Komentara 8

Avatar VinkoL
VinkoL
15:36 16.03.2019.

Nemre vl da bar svakih 13 minuta ne spomene svojeg džokovića. A u pauzi članci o srbijanskim ministrima, pevaljkama, "herojima", pa fudbalerima... A dok su članci o Hrvatima, onda je blaćenje. I sve uz plaću u Hrvatskim kunama, kaj ne?

DI
Diesel
14:00 16.03.2019.

Mesut Ozil ispred Hammiltona?

Avatar kenj@c
kenj@c
15:47 16.03.2019.

U naslovu se spominje Hrvat(normalno) i 20. na listi!? A ne Hrvat i prvi na listi, što bi bilo logično. A da ne spomenem da je taj 20. na listi iste nacionalnosti kao i agresor na našu zemlju ( bezz osobne uvrede). Kako to. Kako to?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije