Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VISOKE AMBICIJE

Ovaj Dinamo postoji tek pet godina, a već su stigli do prve lige

29.03.2020.
u 12:01

Brojke dovoljno govore za sebe – 1250 igračica svih dobi registrirano je u proteklih pet godina, 700 igračica (u dobi od šest do 26 godina) trenutačno trenira i natječe se u klubu

Odbojkašice Dinama od sljedeće sezone igrat će Superligu, najviši rang hrvatske ženske odbojke. Bez obzira na to što je Savez proglasio završetak natjecanja, dinamovke bi u svakom slučaju izborile viši rang. U drugom dijelu odigrana su samo četiri kola.

– Kako Mladost II ne može u Superligu jer tamo već igra Mladost I, onda smo mi kao drugoplasirani otišli u rang više. Tako ćemo biti treći Dinamo koji igra u najvišem rangu bilo kojeg ekipnog sporta u Hrvatskoj. Prva dva Dinama su nogometni, muški i ženski – rekao je Nino Matjačić, alfa i omega kluba.

Sve su igračice studentice

Plasman u Superligu sjajan je poklon...

– Prije nekoliko dana bio nam je peti rođendan „novog“ kluba. O. K., Dinamo je osnovan u ljeto 2006., ali već nakon pola godine prešao je u mirovanje, da bi ga reaktivirali krajem ožujka 2015. i od tada počinje pravi „život“ kluba – istaknuo je Matjačić.

Brojke dovoljno govore za sebe – 1250 igračica svih dobi registrirano je u proteklih pet godina, 700 igračica (u dobi od šest do 26 godina) trenutačno trenira i natječe se u klubu, 38 je ekipa u službenim natjecanjima, 15 trenera, licenciranih mladih stručnjaka, sportski odgaja igračice, uz pet demonstratorica, 15 kvartova po Zagrebu – tolika je rasprostranjenost lokacija na kojima klub djeluje.

– Mnogi su bili skeptični da se iz tolike širine ne može stvoriti pravi rezultat, no mudrom sportskom politikom i promišljenim vođenjem kluba dokazali smo da su kvantiteta i kvaliteta – spojivi. Odlične rezultate postižemo sa svim kategorijama, a trenutačno se ipak ističu naše mini odbojkašice, što je dokaz da imamo jednu od najboljih škola odbojke za najmlađe odbojkašice te seniorke – rekao je Matjačić.

Kakva je trenutačna situacija u klubu?

– Kao i svi sportaši u Hrvatskoj, sve aktivnosti našeg kluba su prekinute. Sve igračice vratile su se kući i svi čekamo da prođe ova neugodna situacija. Do sada nismo dobili informaciju da je dom neke od naših članica stradao u potresu ili da imamo zaraženih. Čelništvo kluba trenutačno radi na očuvanju radnih mjesta za svoje zaposlene trenere – istaknuo je Matjačić.

Sve igračice prvog sastava su studentice.

– U rosteru smo, neuobičajeno, imali čak 21 igračicu. To su praktički tri postave, svaka s jednim liberom. Ove sezone doveli smo za trenera Željka Nojića, koji ima veliko iskustvo rada iz Mladosti i reprezentacije Hrvatske. Da bismo bili sigurni da ćemo ostvariti željeni rezultat, na početku sezone doveli smo tri igračice u najboljim igračkim godinama, koje su nam donijele potrebno iskustvo – Anu Mariju Bazinu (26) te dvije povratnice sa studija u SAD-u, Nataniju Levak i Ivu Deak, obje 23-godišnjakinje – kaže Matjačić.

Žele postati stabilan ligaš

Očekivanja u Superligi?

– Rezultatski cilj naše premijerne sezone u Superligi je da postanemo stabilan ligaš, a to znači plasman u sredini tablice. Da bismo to ostvarili, prioritet nam je zadržati trenera Nojića te ključne igračice iz ove sezone, ali i dovesti tri iskusnije igračice sa superligaškim iskustvom – zaključio je Matjačić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije