Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIJEČANI SPREMNI

Ovaj AZ je pobjediv i Rijeka to može! 'Idemo se iskupiti nakon poraza'

29.10.2020.
u 15:56

Zato sada, nakon puta u nizozemski Alkmaar, itekako vjeruju da će se kući vratiti s tri boda. Novi protivnik AZ, s kojim igraju u četvrtak (21 sat), vrlo je pobjediv

Još kada je u prvom kolu Europske lige Real Sociedad najavljivao golijadu na Rujevici, Riječani su samo šutjeli, odradili svoje i ostavili španjolske goste pomalo zatečene. Potpuno ravnopravni bili su Alguacilinim momcima i na kraju su izgubili minimalnim porazom od 0:1, i to u sudačkoj nadoknadi.

U toj utakmici možda nisu uzeli bodove, ali pokazali su što mogu napraviti u Europi. Zato sada, nakon puta u nizozemski Alkmaar, itekako vjeruju da će se kući vratiti s tri boda. Novi protivnik AZ, s kojim igraju u četvrtak (21 sat), vrlo je pobjediv.

Iskupljenje nakon poraza

– Neće to biti laka utakmica, ali dobro smo se pripremali ovaj zadnji tjedan. Odmorili smo se, nismo igrali HNL, imali smo vremena pogledati Alkmaar i spremiti se. Idemo tamo sa samopouzdanjem da možemo uzeti tri boda. Dobra je atmosfera u momčadi, svi smo spremni. Mislim da imamo velike šanse. Već smo dokazali da u Europi možemo igrati protiv svakoga, imamo i sada svoju šansu – rekao je Ivan Lepinjica. Slično razmišlja i Luka Menalo:

– Idemo se pokušati iskupiti nakon poraza od Real Sociedada. Alkmaar ima situaciju kakvu ima s koronom, ali to nije utjecalo na prvotimce, nego na širinu kadra. No idemo pokušati odigrati što bolje. Olakšanje je i prednost što nismo igrali prvenstvo pa smo i tu dobili vremena da se pripremimo.

Inače, Alkmaar zaista ima problema s koronavirusom, u momčadi ima 15 zaraženih, dok Rijeka ima četiri pozitivna igrača.

– Malo standardnih igrača otpalo im je zbog korone, startnih 11 je zdravo. Karlsson i Stengs strahovito su brza i opasna krila, u vezi rutineri De Wit i Midtsjø imaju golem broj utakmica koje su odigrali zajedno. Najviše rotiraju u obrani. Klasična je to nizozemska momčad koju karakteriziraju brzina i igranje po bokovima te da obrambeni bočni idu naprijed i daju im širinu. Moramo u sredini dulje zadržati loptu i biti opasni za njihov gol – obratio se medijima trener Sinom Rožman prije leta za Nizozemsku, u koju s njim zbog zdravstvenih razloga nisu otputovali Čerin, Murić, Galović, Arsenić i Ristovski.

Za utakmicu protiv AZ-a upitan je i kapetan Franko Andrijašević, koji se ozlijedio u dvoboju protiv Real Sociedada, ali zato je dobra vijest da se u konkurenciju vraća Tibor Halilović.

Velike europske ambicije

– Halilović će biti na klupi, ali bude li trebalo, i on će igrati. On je jedan od predvodnika tog sjajnog zajedništva koje nas krasi. Ne može biti sto posto spreman, ali rekao mi je: “Šefe, tu sam, koliko god treba” – rekao je Rožman za 24 sata pa dodao:

– Plan je preživjeti prvih 15 minuta i znati zadržati loptu pa im priprijetiti. Ne želimo biti samo simpatični protivnici koji namuče favorite, ali izgube s golom razlike. Rijeka je ambiciozna i što se tiče osvajanja bodova u Europskoj ligi. Znači, moramo biti još hrabriji nego protiv Real Sociedada i početi osvajati bodove. Igrači vjeruju u sebe i to je sjajno. I ne samo oni, svi smo veliki optimisti. Ja vidim da svaki moj savjet i sugestija padaju na plodno tlo, strahovito su svi fokusirani na posao od prvog dana. Zajedništvo je na velikoj razini, vidi se da su svjesni da samo tako možemo napraviti velike stvari.

Komentara 1

DH
dalibor.hren
06:34 30.10.2020.

Niste se iskupili, ali ste zato pokupili punu torbu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije