Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKUŠALI 'ISPOD ŽITA'

Ova nevjerojatna objava pokazala je stvarnu ulogu Zdravka Mamića

15.12.2019.
u 09:05

Ukupnu štetu koju je klan Mamić, pojačan nekadašnjim Dinamovim, a danas HNS-ovim direktorom Damirom Vrbanovićem, počinio klubu USKOK procjenjuje iznosom od oko 280 milijuna kuna.

Trebalo je dvaput protrljati oči i shvatiti da ipak nije šala. Zoran Mamić novi je član Komisije za profesionalni nogomet HNS-a. Odluku je donio Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza na sjednici koja je održana u utorak 10. prosinca. No, javnost je dobila šansu saznati je tek tri dana poslije kad je objavljena u glasniku Saveza.

Razumljivo da je nisu prenijeli odmah, jer u svoje su tijelo ipak primili optuženika za kriminal koji bi, prema nepravomoćnoj presudi, trebao odguliti 4 godine i 11 mjeseci zatvora. Podsjetimo, Zoran Mamić nepravomoćno je osuđen na tu kaznu zbog pljačke teške 122 milijuna kuna te je optužen za udruživanje u zločinačku organizaciju zbog izvlačenja novca iz gradskog kluba Dinamo putem transfera igrača i fiktivnih ugovora.

Ukupnu štetu koju je klan Mamić, pojačan nekadašnjim Dinamovim, a danas HNS-ovim direktorom Damirom Vrbanovićem, počinio klubu USKOK procjenjuje iznosom od oko 280 milijuna kuna.

Uglavnom, uz Vrbanovića, funkciju u Savezu sada ima i Zoran Mamić. A imao bi je sigurno i brat Zdravko da nije u bijegu u Bosni i Hercegovini.

U HNS-u u imenovanju Zorana Mamića na novu funkciju ne vide ništa sporno, oni ponavljaju staru floskulu o “presumpciji nevinosti”. Jer, eto, presude još nisu pravomoćne.

Presumpcije nevinosti HNS se svojedobno držao i u slučaju tada svog istaknutog člana Izvršnog odbora Šime Zirduma, koji je 2009. bio optužen za seksualno uznemiravanje maloljetne nogometašice s virovitičkog područja.

Iz Izvršnog odbora HNS ga je bacio tek tri godine poslije, nakon što je presuda postala pravomoćna.

Šteta što se HNS u tom i u sadašnjem Mamićevu slučaju drži slova zakona, a ne razmišlja o moralnosti. Jer, moralno bi bilo da likove koji su nepravomoćno osuđeni na zatvorske kazne odmah maknu iz struktura Saveza.

Zoranovo imenovanje zapravo je još jedan dokaz da se neke stvari u HNS-u nisu promijenile, ali je još više dokaz da stvarni gazda hrvatskog nogometa ne sjedi u Ulici grada Vukovara Zagrebu, već se šeće po Bosni i Hercegovini, zemlji u koju je kukavički pobjegao od hrvatskog pravosuđa.

Jer, bez brige, Zdravko Mamić odlučio je da Dinamo umjesto dosadašnjeg člana Marijana Vlaka u komisiju za profesionalni nogomet HNS-a delegira Zorana Mamića.

A Zoranov ulazak na mala vrata u HNS pokazatelj je da će za neko vrijeme dobiti i važniju funkciju. Neka, jer nogomet je u nekim dijelovima još uvijek samo preslika nemoralnog, kriminalnog i korumpiranog hrvatskog društva

>> Pogledajte kako je izgledao povratak Zorana Mamića u Dinamo

Ključne riječi

Komentara 47

Avatar Idler 3
Idler 3
10:58 15.12.2019.

Pazi ovo:"...moralno bi bilo da likove koji su nepravomoćno osuđeni na zatvorske kazne..."...ovak nekaj morem ja napisat, a ne novinar. Inače ak je Dinamu načinjena šteta zakaj ih Dinamo nit užil....ma OK....šalim se malke no jena druga stvar je bitna.. Dinamo je najprofitabilnija firma vu HR več prek deset let. Plača redovito se svoje uposlene, daje nenormalna beriva državi...jel nam bi mogli neki drugi klub usporedit ?!

MA
mazdrk16
10:41 15.12.2019.

Maminjo je zakon

Avatar jocker-3
jocker-3
10:04 15.12.2019.

Pa kaj se čudite....korupcija je u svim sportskim savezima,u svim zemljama,FIFA,UEF-a,samo kod nas je jače izražena jer su korumpirani i političari....sve se vrti oko novca,a novac je najveće prokletstvo današnjeg društva.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije