Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPREMAJU SE

Ova je zemlja odlučila cijepiti svoje sportaše prije odlaska na OI u Tokiju

Olimpijske igre - Tokio 2020.
Reuters/PIXSELL
28.01.2021.
u 11:51

- Ako se naš plan cijepljenja ostvari, tada bi olimpijci ionako došli na red iako su stariji ljudi, medicinsko osoblje i one osobe s medicinskim problemima prioritet

Australski ministar sporta Richard Colbeck izjavio je u četvrtak kako ta zemlja namjerava cijepiti svoje sportaše protiv virusa COVID-19 prije polaska na Olimpijske igre koje bi se od 23. srpnja do 8. kolovoza trebale održati u Tokiju.

- Ako se naš plan cijepljenja ostvari, tada bi olimpijci ionako došli na red iako su stariji ljudi, medicinsko osoblje i one osobe s medicinskim problemima prioritet. Također, preporuka našim sportašima je da se cijepe iako Međunarodni olimpijski odbor to ne smatra uvjetom -  kazao je Colbeck.

Već nekoliko nacionalnih olimpijskih odbora objavilo je kako planira cijepiti svoje sportaše prije odlaska na OI.

Podsjetimo, rganizatori Olimpijskih igara u Tokiju, koje bi se trebale održati od 23. srpnja do 8. kolovoza, kao i japanska vlada demantirali su glasine o tome kako su spremni otkazati najveći svjetski sportski događaj zbog pandemije koronavirusa te još jednom potvrdili svoju posvećenost tome da se Igre održe.

Pandemija koronavirusa pogodila je Japan manje no ostale razvijene zemlje, no porast broja slučajeva zaraze u posljendje vrijeme prisililo je tamošnje vlasti na zatvaranje granica i proglađšavanje izvanrednog stanja za Tokio i ostale velike gradove.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije