Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAČUNALI NA NJEGA

Otkriveno zašto je Veselin Vujović napustio Zagreb, razlog je – bizaran!

Veselin Vujović
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/5
05.06.2020.
u 07:00

– Imam veliku plantažu voća. Uzgajam kruške i trešnje. I upravo zbog tog posla morao sam se zahvaliti ljudima iz PPD Zagreba koji su na mene računali i u sljedećoj sezoni.

U tijeku je glasanje za najboljeg rukometnog trenera s područja bivše Jugoslavije za sezonu 2019./2020. Izbor već godinama provodi rukometni portal Balkan-handball.com. Glasanje traje do 10. rujna, a zanimljivo je da trenutačno vodi Veselin Vujović ispred Zorana Roganovića, dok je na trećem mjestu Lino Červar. Od njih trojice Lino Červar neosporno je ostvario najbolji rezultat – srebro na europskom prvenstvu u Švedskoj krajem siječnja. Veselin Vujović možda je najpopularniji trener s ovih prostora, ali čudno je da je na drugom mjestu Roganović kojem je najveći uspjeh bio plasman na Europsko prvenstvo s Crnom Gorom.

Ne bira se najomiljeniji...

– Poštovani prijatelji... Balkan handball svake godine bira najboljeg trenera u regiji uz pomoć vaših glasova. Naravno da mi godi to što sam trenutačno na vodećem mjestu, ali po svim kriterijima priznanje za najboljeg za ovu sezonu pripada gospodinu Linu Červaru, osvajaču srebrne medalje s reprezentacijom Hrvatske. Hvala svima koji su glasali za mene, ali ne bira se najomiljeniji nego najbolji u prošloj sezoni – napisao je Veselin Vujović na svojoj Facebook stranici.

Odmah je reagirao i Lino Červar.

– To je sportski od njega i svaka mu čast. Svi poznavatelji rukometa jako dobro znaju tko je što napravio u ovoj sezoni. Mislim da bi bilo smiješno da se u obzir ne uzimaju medalje, već tko je kome simpatičniji – rekao je Lino.

Veselin Vujović svjestan je da u prošloj sezoni nije polučio velike rezultate. S rukometašima PPD Zagreba nije se plasirao u osminu finala Lige prvaka, a tek je izborio plasman na završni turnir SEHA Gazprom lige. Kako su prvenstvo i kup Hrvatske prekinuti, nije osvojio nijedan trofej.

– Meni je sve to jasno, ali onima koji glasaju očigledno nije. Zato sam i napisao objavu na Facebooku. Mogao sam šutjeti i uzeti nagradu ako do 10. rujna budem imao najviše glasova. Ali ne mogu. Jednostavno nije u redu da se to dogodi. Lino i ja možemo biti u lošim odnosima, možemo biti ljuti suparnici na klupama, ali znam što je red i poštenje. Njegova srebrna medalja najveće je postignuće bilo kojeg trenera s ovih naših prostora u ovoj sezoni. I tu priča staje. Nadam se da će čitatelji portala na kraju shvatiti i ubuduće glasati za trenera koji je napravio veliki rezultat. Ako na kraju dobijem najviše glasova, moj stav neće se promijeniti i mogu još jednom javno reći da to nije u redu. Da se mene pita, odmah iza Červara bio bi Ljubomir Obradović, izbornik rukometašica Srbije – rekao je Vujović.

Umjesto lopte – trešnje

Ovaj izbor održava se od 2013. godine, a prvi laureat bio je Dragan Adžić, tada izbornik rukometašica Crne Gore. Lino Červar bio je proglašen najboljim 2014. godine. Potom je tri godine zaredom najbolji bio Veselin Vujović. U 2018. godini najbolji je bio Velimir Petković, a lani Danilo Brestovac.

Veselin Vujović ozbiljno je ušao u poslovne vode. Nakon igračke karijere posvetio se trenerskoj. Sjedio je na klupi velikih klubova kao što su Metaloplastika, Ciudad Real, Vardar, PPD Zagreb. Bio je izbornik Jugoslavije, Srbije i Crne Gore, Makedonije i Slovenije. Danas je daleko od parketa rukometnih dvorana.

– Uložio sam u privatni posao. Imam veliku plantažu voća. Uzgajam kruške i trešnje. I upravo zbog tog posla morao sam se zahvaliti ljudima iz PPD Zagreba koji su na mene računali i u sljedećoj sezoni. Posao je takve prirode da bih morao često izostajati, a ništa ne želim raditi površno. Nisam zatvorio vrata PPD Zagreba i uvijek ću biti na raspolaganju kad me budu trebali. Naravno da moja trenerska karijera nije ni približno završila premda sam o kraju razmišljao već mnogo puta – zaključio je Veselin Vujović. 

Ključne riječi

Komentara 2

LI
liliZG
16:19 05.06.2020.

eto, čovjek se bacio u poljoprivredu pa to trebao odraditi kako se spada.

SA
samograd
08:18 05.06.2020.

VL vječito prenosi vijesti iz srbije , zašto ne prenesu da je kapetan dragan ,četnik , dobio dres od crvene zvezde . Sa brojem jedan !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije